Mesajul preşedintelui Băsescu de Anul Nou: Mulţumesc românilor că au ştiut să rămână şi în momente grele o comunitate - FOTO

Preşedintele Traian Băsescu a transmis marţi românilor un mesaj de Anul Nou, mulţumindu-le pentru felul în care au ştiu să rămână, chiar şi în momentele grele, o comunitate, dovedind că identitatea noastră se ridică deasupra disputelor de moment.

1163 afișări
Imaginea articolului Mesajul preşedintelui Băsescu de Anul Nou: Mulţumesc românilor că au ştiut să rămână şi în momente grele o comunitate - FOTO

Mesajul preşedintelui Băsescu de Anul Nou: Mulţumesc românilor că au ştiut să rămână şi în momente grele o comunitate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

„Întâmpinăm un An Nou, un prilej de bucurie şi, totodată, de reflecţie la perioada pe care am traversat-o împreună. A fost un an marcat de provocări politice, de tensiuni sociale, de dificultăţi economice. Vreau să vă mulţumesc, în primul rând, pentru felul în care aţi ştiut să rămâneţi, chiar şi în momentele grele, o comunitate. Aceasta dovedeşte că identitatea noastră se ridică deasupra disputelor de moment”, se arată în mesajul şefului statului, dat publicităţii de Aadministraţia prezidenţială.

Preşedintele îşi exprimă încrederea că, “pe această identitate puternică a românilor, vom putea clădi, în continuare, un proiect de ţară în care modernizarea şi dezvoltarea economică să fie priorităţi care să fundamenteze acţiunile noastre politice”.

Traian Băsescu transmite tuturor cetăţenilor români “urările sale sincere de sănătate, fericire şi împliniri”.

“De asemenea, doresc să îi felicit pe cetăţenii Republicii Moldova pentru pasul important pe care l-au făcut pe calea integrării europene. Atât România cât şi Republica Moldova aparţin spaţiului european prin limba, cultura şi istoria care ne unesc, dar şi prin valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim”, se arată în mesajul preşedintelui României.

Şeful statului mai arată că, la cumpăna dintre ani, gândurile sale şi recunoştinţa sa se îndreaptă şi către românii care trăiesc şi muncesc în afara frontierelor, dar şi către militarii aflaţi la datorie în teatrele de operaţii.

“Sper că vom întâmpina Noul An motivaţi de obiectivele pe care ni le propunem şi de consolidarea statutului ţării noastre în interiorul Uniunii Europene şi al Alianţei Nord-Atlantice. La mulţi ani, români!”, se mai arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a postat mesajul său pentru noul an şi pe pagina oficială de Facebook, alături de patru fotografii în care apare alături de familie.

În imagini apar şeful statului, alături de soţia Maria, fiica sa, Elena, ginerele Bogdan şi nepoata sa, Sofia Anais, lângă bradul de Crăciun.

Postarea de pe pagina de socializare primise, la o oră de la apariţie, 4.641 de like-uri.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa au revenit luni la Predeal, unde s-au aflat şi de Crăciun.

Preşedintele şi soţia sa, Maria Băsescu, sunt cazaţi la vila de protocol din Predeal, unde au sosit luni după-amiază.

La sosire, şeful statului le-a spus ziariştilor care se aflau acolo: "Ce faceţi, aţi rămas de la Crăciun aici?".

Familia Băsescu s-a aflat şi de Crăciun la Predeal.

De altfel, Traian Băsescu merge des iarna la Predeal, unde a petrecut de mai multe ori revelionul, după ce în primii ani de şef al statului obişnuia să fie în Piaţa Universităţii.

În primul mandat de preşedinte, Traian Băsescu s-a aflat mai mulţi ani la rând în Piaţa Universităţii în noaptea de Revelion.

Preşedintele Băsescu a sărbătorit în Piaţa Universităţii inclusiv intrarea României în UE, la 1 ianuarie 2007.

Un an mai târziu, preşedintele a numărat împreună cu mulţimea adunată în Piaţa Constituţiei timpul rămas până la intrarea în anul 2008.

Traian Băsescu s-a aflat în Piaţa Sfatului din Braşov la trecerea în anul 2009. "Vă asigur că instituţiile statului au capacitatea de a face ca 2009 să fie un an în care să trăim mai bine", le-a spus Băsescu atunci celor prezenţi în Piaţa Sfatului din Braşov.

La trecerea în 2010, preşedintele a transmis mesajul de Anul Nou din staţiunea Sinaia, cu puţin timp înainte de miezul nopţii.

Un an mai târziu, Traian Băsescu s-a aflat la Predeal în ultimele zile din decembrie. El nu a mai fost în mulţime în noaptea de revelion. Pe 1 ianuarie 2011, el declara, la Predeal, că nu a mai transmis un mesaj de Anul Nou din mijlocul oamenilor deoarece nu a fost invitat de niciun primar şi că a refuzat să facă acest lucru "dintre steaguri", după modelul Ceauşescu, preluat apoi de Ion Iliescu.

Întrebat de jurnalişti de ce nu a mai participat la o manifestare publică de Revelion, preşedintele a spus că pentru a putea merge într-o piaţă "trebuie să te invite un primar".

"Şi anul trecut, dacă vă aduceţi aminte, am renunţat să fiu într-o piaţă. Chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieşit pe trotuar, am spus La mulţi ani. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piaţă, trebuie să te invite un primar. De când la Bucureşti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitaţie. Am mai încercat prin ţară, la Braşov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele şi soţia sa au petrecut şi următorul revelion la Predeal, într-un restaurant. În ultima zi a anului 2011, preşedintele a adresat concetăţenilor săi un mesaj oficial în care a apreciat că "românii pot fi mândri că, printr-un amplu efort naţional", au depăşit împreună dificultăţile acelui an.

Familia Băsescu a petrecut Revelionul 2013 în staţiunea Covasna, unde s-au aflat şi Gheorghe Falcă şi Elena Udrea. De altfel, Elena Udrea petrece de obicei revelionul alături de preşedintele Băsescu şi familia sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici