Mesajul Preşedintelui Băsescu pentru comunităţile evreieşti din România cu prilejul Sărbătorii Purim

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Purim, menţionând că doreşte să reînnoiască "preţuirea" sa faţă de contribuţia comunităţii evreieşti la binele societăţii româneşti.

835 afișări
Imaginea articolului Mesajul Preşedintelui Băsescu pentru comunităţile evreieşti din România cu prilejul Sărbătorii Purim

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

"Îmi face o deosebită plăcere să transmit tuturor membrilor Comunităţilor evreieşti din România urările mele cele mai calde cu prilejul sărbătorii Purim, o sărbătoare a prieteniei, a credinţei şi a comuniunii. Celebrare a primăverii şi a înnoirii, Purim semnifică, în acelaşi timp, triumful credinţei şi al speranţei într-un nou început", se arată în mesaj, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Băsescu menţionează că, dacă de-a lungul istoriei unui popor, momentele de încercare se împletesc cu evenimentele luminoase, "Purim este cea mai strălucitoare evocare a purităţii şi a solidarităţii cu semenii, întruchipate de împărăteasa Estera".

"Am speranţa că această zi atât de importantă pentru comunitatea dumneavoastră şi pentru identitatea poporului evreu, atât prin evenimentul istoric pe care-l rememorează, cât şi prin înalta sa dimensiune spirituală, vă va aduce înţelegerea şi bucuria comuniunii. Doresc să reînnoiesc preţuirea mea faţă de contribuţia comunităţii evreieşti la binele societăţii româneşti şi să vă transmit urările mele cele mai calde de prosperitate şi încredere în viitor. Hag Purim Sameah!", se mai arată în mesajul transmis de preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici