Mihai Răzvan Ungureanu la Gândul LIVE: Ponta nu va mai fi premier după alegeri, nu participă la anumite zile de naştere

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu susţine că Victor Ponta nu va mai obţine un mandat de şef al guvernului după alegeri, sugerând că mutarea va fi făcută chiar din interiorul USL.

2101 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu la Gândul LIVE: Ponta nu va mai fi premier după alegeri, nu participă la anumite zile de naştere

Interviu cu Mihai Răzvan Ungureanu la Gândul LIVE

Întrebat la GÂNDUL LIVE dacă din punctul său de vedere Ponta va fi premier şi după 9 decembrie, Ungureanu a răspuns: Evident nu. Nu participă la anumite zile de naştere. Impresia pe care o am este că actualul premier ştie că nu va mai fi premier după 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te aştepţi. Există condiţii mai mult sau mai puţin vizibile pentru a obţine statutul de candidat.
Domnia sa sigur ştie. (...) Luaţi-o ca o anecdotă. Ce se întâmplă în cadrul USL pune semne de întrebare despre cum va reuşi să reziste USL după 9 decembrie".

Cât priveşte declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia după alegeri va desemna un premier "în interes naţional", fostul premier a apreciat că "interesul naţional se recunoaşte în respectarea Constituţiei".

"Vă pot spune, din punctul meu de vedere, că desemnarea premierului va ţine cont de prevederile constituţionale. Respectarea Constituţiei e în interesul naţional. Care va fi persoana primului ministru, cred că în momentul de faţă interesează mai puţin. (...)

Interesul naţional se recunoaşte în respectarea Constituţiei. Constituţia este foarte clară în ceea ce priveşte desemnarea premierului", a spus Ungureanu la Gândul LIVE.

MRU a adăugat că Legea fundamentală "oferă capacitatea preşedintelui de a desemna premierul", precizând că se face vorbire de partide atunci când este invocată majoritatea de 50l a sută plus unu rezultată din alegeri.

Întrebat dacă ARD are o variantă de premier în acest moment, Ungureanu a spus: "nu suntem în situaţia asta. În momentul de faţă luptăm ca ARD să poată forma o coaliţie de guvernare după 9 decembrie".

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Gândul LIVE este platforma video online care găzduieşte transmisii în timp real ale celor mai importante ştiri, dezbătute, explicate şi puse în perspective surprinzătoare şi relevante.

Totodată, Gândul LIVE urmăreşte consolidarea Comunităţii Gândul prin implicarea permanentă a userilor săi. Aceştia se pot conecta prin intermediul contului lor de Facebook sau prin Skype, având astfel posibilitatea de a trimite feedback instantaneu şi de a se implica direct în transmisia şi dezbaterea video.

Gândul LIVE este disponibil şi pe site-ul www.gandul.info, dar şi pe iPad, iPhone şi Android.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici