Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de Iohannis pentru postul de director al SIE: Propunerea preşedintelui, o onoare. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încredere

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare. Mihai Răzvan Ungureanu spune că este o onoare pentru el această nominalizare şi că speră că ”a fost făcută în cunoştinţă de cauză”, adăugând că îşi doreşte ca Parlamentul să îi acorde încrederea prin vot.

3811 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de Iohannis pentru postul de director al SIE: Propunerea preşedintelui, o onoare. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încredere

Mihai Răzvan Ungureanu, nominalizat de Iohannis pentru postul de director al SIE

”Este o onoare pentru mine această nominalizare şi sper că a fost făcută în cunoştinţă de cauză. Îmi doresc ca Parlamentul să îmi acorde încrederea prin vot, de aici încolo, vedem ce va fi mai departe”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă a lăsat lucruri neterminate la SIE atunci când a întrerupt primul mandat, Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut că au existat foarte multe proiecte, pe care a reuşit să le ducă la bun sfârşit.

”Au fost foarte multe proiecte, pe care, împreună cu Serviciul de Informaţii Externe, cu angajaţii Serviciului de Informaţii Externe, am reuşit să le ducem la bun sfârşit. Credem, domnul preşedinte înainte de toate, că este nevoie de un Serviciu de Informaţii Exterene puternic şi cu adevărat implicat în ceea ce înseamnă astăzi asigurarea securităţii naţionale într-un context regional atât de tulbure, atât de neclar”, a declarat Ungureanu.

Întrebat despre faptul că SIE nu are conducere de 8 luni, Ungureanu a spus că ”Serviciul de Informaţii Externe a fost foarte bine condus şi în absenţa unui director civil”.

De asemenea, întrebat dacă nominalizarea sa a fost politică, Ungureanu a spus: ”Oricum există o discuţie.... Scontez că va exista o discuţie în Birourile Permanente, evident, apoi în Comisie, unde sunt reprezentate toate partidele parlamentare şi apoi, rezultatul final îl dă votul (...) Votul este sacru şi în urma votului din plenul reunit vom vedea care va fi rezultatul”.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

Conform prevederilor constituţionale, Klaus Iohannis "i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens", precizează sursa citată.

Postul de director al SIE este vacant din 22 septembrie 2014, când Teodor Meleşcanu a demisionat din această funcţie pentru a candida la alegerile prezidenţiale.

Mihai-Răzvan Ungureanu a fost ministru de Externe între anii 2004-2007 şi director al Serviciului de Informaţii Externe al României în perioada 2007-2012. El a fost premier între 9 februarie 2012 şi 7 mai 2012.

Mihai Răzvan Ungureanu este senator de Arad, mandat obţinut din partea ARD, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. În septembrie 2012, Ungureanu s-a înscris în partidul Forţa Civică, unde a candidat la preşedinţia partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianţa România Dreaptă (ARD), formată din PDL şi PNŢCD. După alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. În martie 2013, Forţa Civică şi PNŢCD au reînfiinţat Alianţa Dreptate şi Adevăr.

După fuziunea PNL şi PDL, Mihai-Răzvan Ungureanu a devenit prim-vicepreşedinte al noii formaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici