Mihai Tudose, despre Liviu Dragnea: Dacă ar trăi în lumea reală, ar şti că vitaminele nu se iau de nebun

Fostul premier Mihai Tudose, recent demisionat din PSD şi înscris în Pro România, a declarat, despre propunerea lui Liviu Dragnea de a tăia in bugetul serviciilor în favoarea Sănătăţii, că „dacă ar trăi în lumea reală, ar şti că vitaminele nu se iau de nebun” şi că este „mârşăvie să o tot lungeşti”.

6480 afișări
Imaginea articolului Mihai Tudose, despre Liviu Dragnea: Dacă ar trăi în lumea reală, ar şti că vitaminele nu se iau de nebun

Mihai Tudose, despre Liviu Dragnea: Dacă ar trăi în lumea reală, ar şti că vitaminele nu se iau de nebun

"Pe celebra propunere cu vitamina D, dacă ar trăi în lumea reală, ar şti că pe de-o parte, vitaminele nu se iau de nebun, ci pe bază de prescripţie, doi, vitaminele oricum sunt gratuite pentru copii. (...)În primul rând v-aş întreba care buget? Unul dintre motivele deciziei pe care am luat-o este bătaia de joc la adresa ţării. Suntem în februarie. Eu înţeleg că este o mare mârşăvie să o tot lungeşti ca ţara să funcţioneze în fiecare lună cu o doisprezecime din buget. Bugetul pe care l-am făcut eu în 2017, a fost un buget bun, a funcţionat în 2018, în pofida modului în care a fost guvernată. Dar să aplici acum, cu toate creşterile care sunt la energie, la salarii, la salariul minim, la cheltuielile de personal, să ţii ţara în acest sistem de tot aplicăm bugetul de anul trecut ca să ajungi în situaţia în care să ajungi să vii cu un buget care este un dezastru, după cum am văzut schiţa”, a declarat, Mihai Tudose, luni, la Parlament.

Tudose susţine că dacă proiectul de buget ar fi votat astăzi (luni - n.r.), autorităţile locale nu l-ar avea gata nici în martie.

„Nu înţeleg (amânarea - n.r.), suntem în februarie. Dacă el ar fi gata astăzi, votat în plen, în luna martie autorităţile locale tot nu l-ar avea gata. Deci orice zi de azi pe mâine înseamnă că bugetul ajunge la autorităţile locale prin aprilie. Dacă vi se pare că asta înseamnă grijă faţă de ţară, plus vitamina D.", a adăugat Mihai Tudose.

Guvernul ar putea amâna, pentru vineri, adoptarea bugetului pentru 2019, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Premierul Viorica Dăncilă anunţa că vor fi făcute toate eforturile ca bugetul să fie adoptat, marţi, de Executiv.

Liviu Dragnea a declarat duminică seară, după discuţiile despre buget, că intenţionează ca o sumă importantă din fondurile serviciilor secrete să ajungă la Sănătate, pentru programele destinate copiilor, precum alocarea de vitamina D sau schemele pentru diabetici.

„Despre buget am spus că vreau ca o sumă rezonabilă dar importantă din bugetul unor servicii secrete să fie mutată la sănătate, pentru nişte programe vitale pentru copiii din România. Alocarea de vitamina D, care este extrem de importantă pentru un om, poate fi considerat un program de importanţă şi siguranţă naţională. La fel şi programul pentru diabetici”, a declarat Liviu Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici