Mihail Neamţu, susţinut la alegerile prezidenţiale şi de Alternativa Dreapta

Formaţiunea politică Alternativa Dreapta a anunţat, luni, că îl va susţine la alegerile prezidenţiale pe scriitorul şi analistul politic Mihail Neamţu, nume vehiculat deja în cursa internă a Partidului Mişcarea Populară pentru candidatul la Preşedinţie.

1014 afișări
Imaginea articolului Mihail Neamţu, susţinut la alegerile prezidenţiale şi de Alternativa Dreapta

Mihail Neamţu, susţinut la alegerile prezidenţiale şi de Alternativa Dreapta

„În urma unui amplu proces de dezbatere internă, am decis că suntem datori în faţa membrilor, susţinătorilor noştri şi a întregului electorat să intrăm în lupta electorală pentru Preşedinţia României. Suntem convinşi că un candidat al Alternativei Drepte şi, sperăm, al întregii drepte conservatoare, este suficient să câştige odată admiraţia şi încrederea oamenilor în cursa prezidenţială şi nici o altă voce nu va putea să îl învingă cu uşurinţă. Candidatul pe care noi am decis că îl vom susţine în lupta pentru funcţia supremă în stat este liderul de opinie, creştinul militant, omul de cultură, analistul politic, teologul şi scriitorul Mihail Neamţu. Un preşedinte creştin, pentru o Românie creştină. Împreună, pentru o Românie mult mai bună! Un preşedinte creştin, pentru o Românie creştină!”, transmite Alternativa Dreapta, într-un comunicat de presă.

Formaţiunea consideră că Preşedinţia a devenit, în ultima perioadă, o instituţie slabă.

„Preşedinţia a devenit o instituţie din ce în ce mai golită de esenţă din cauza, atât a atacului concertat al actualei guvernări la adresa instituţiei supreme în stat, cât şi din cauza prestaţiei ezitante şi neconvingătoare a preşedintelui în funcţie. Instituţia supremă a statului român a devenit în acest mod mult mai slabă în dinamica jocului democratic autohton decât prevede Constituţia României şi aşteptările românilor. Considerăm că această stare de lucruri trebuie să înceteze, în folosul stabilităţii şi credibilităţii democraţiei, iar autoritatea prezidenţială să îşi regăsească deplina recunoaştere populară şi eficienţă instituţională”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Alternativa Dreaptă reprezintă proiectul politic de coagulare a Dreptei conservatoare, creştin-democrată şi clasic liberală, iniţiat, susţinut şi compus din Partidul M10, Forta Moldova, Alianţa Conservatoare şi Alternativa Dreaptă.

Numele lui Mihail Neamţu este vehiculat şi în cursa internă a PMP pentru Preşedinţie, alături de Eugen Tomac, Robert Turcescu, Theodor Paleologu şi George Mioc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici