Mihail Neamţu vrea să înfiinţeze un partid şi să obţină un mandat de deputat

Mihail Neamţu, apropiat de PDL, membru fondator al Asociaţiei Blogary şi al cărui nume este vehiculat în contextul creării Mişcării Populare, ar dori să înfiinţeze un partid şi, potrivit unor surse politice, ar viza chiar obţinerea unui mandat de deputat în 2012.

1944 afișări

În vârstă de 33 de ani, Mihail Neamţu este licenţiat în Filosofie şi Teologie. De asemenea, el are un doctorat în teologie la King's College London. Neamţu colaborează cu ISP - fundaţia PDL - şi cu Fundaţia Creştin-Democrată, al cărui preşedinte este Teodor Baconschi. Totodată, Neamţu a fost din 2010 şi până în 15 septembrie 2011 director ştiinţific la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc.

După renunţarea la funcţia de la IICMER, Mihail Neamţu, care este şi membru fondator al Asociaţiei Blogary, a lansat manifestul "Noua Republică", prin care propune înnoirea dreptei. Pe site-ul său, el publică şi un decalog, un acrostih care formează cuvintele "Alba Zăpada".

Joi, într-o postare pe site-ul său intitulată "Cifra magică: 25.000", Neamţu susţine că "Noua Republică" obţine în fiecare zi sute de semnături.

"Mulţi prieteni din platforma Noua Republică vor să vorbim, cu entuziasm şi fără prea multe calcule, despre un nou partid. Pare uşor prematur. Ştim că legea electorală spune că cifra magică e 25.000 (aderenţi din 18 judeţe). Există oare resurse ascunse în societatea civilă pentru o asemenea ispravă? Să dea Dumnezeu", scrie Neamţu.

El face referire la Legea partidelor politice, conform căreia pentru înregistrarea unui partid politic sunt necesari "cel puţin 25.000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 din judeţele ţării şi municipiul Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judeţe şi municipiul Bucureşti".

Totodată, surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Mihail Neamţu doreşte să obţină un mandat de deputat la alegerile parlamentare din anul 2012.

Numele său a fost vehiculat ca fiind una dintre "figurile noi" care ar putea participa la crearea Mişcării Populare, proiect politic ce ar urma să se coaguleze în jurul PDL. De altfel, el a participat şi la Şcoala de vară a tineretului PDL de la Eforie, unde i-a şi luat un scurt interviu premierului Emil Boc, în care acesta vorbeşte despre "alchimia" cu Traian Băsescu.

Neamţu s-a remarcat şi prin interviurile pe care le-a publicat pe blogary.ro. Unul dintre acestea este cel în care Andrei Pleşu afirmă, printre altele, că "pragmatismul notoriu" l-a făcut pe Traian Băsescu să simtă că "dă foarte bine să fie înconjurat de intelectuali", subliniind că e important de ştiut că preşedintele nu a făcut aceasta fiindcă ar iubi cultura şi pe intelectuali. Au urmat interviuri cu Sebastian Lăzăroiu sau Cătălin Avramescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici