Mincă: Refuzând participarea la dezbateri televizate, PDL şi Trandafir sfidează societatea civilă

Candidata PSD+PC la postul de deputat vacant în Colegiul 19 din Capitală, Liliana Mincă, susţine că prin refuzul de a participa la dezbateri televizate, PDL şi Teo Trandafir, candidata democrat-liberală, demonstrează că sfidează pe oricine, inclusiv societatea civilă.

19 afișări
Imaginea articolului Mincă: Refuzând participarea la dezbateri televizate, PDL şi Trandafir sfidează societatea civilă

Mincă: Refuzând participarea la dezbateri televizate, PDL şi Trandafir sfidează societatea civilă (Imagine: Mediafax Foto)

"Şi pe ultima sută de metri ai campaniei electorale, candidata PD-L Teo Trandafir şi staff-ul acesteia de campanie îi ignoră pe alegătorii din Colegiul 19. Prin refuzul PDL de a-şi lăsa candidata să participe împreună cu Liliana Mincă, candidata Alianţei PSD+PC, la o dezbatere televizată organizată de IPP, PDL arată că îşi permite să sfideze pe oricine, inclusiv pe reprezentanţi ai societăţii civile", se arată într-un comuncat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Sursa menţionează că la propunerea adresată, joi, de către directorul Institutului de Politici Publice, Violeta Alexandru, staff-urilor de campanie ale celor două candidate de a participa la o dezbatere televizată organizată de către IPP, "PDL a refuzat categoric".

"Într-un comunicat remis de către IPP se arată că «decizia de a nu participa la dezbateri publice este una greşită întrucât prin gestul său, candidata PDL privează alegătorii Colegiului uninominal 19 de dreptul fundamental de a fi informaţi înainte de a se prezenta la urne». În acelaşi comunicat, semnat IPP, se arată că «staff-ul de campanie al reprezentantei PSD+PC şi-a arătat disponibilitatea de a participa la o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice». Concluzia este că PDL a mimat de fiecare dată, inclusiv în această campanie electorală, dorinţa ca românilor să le fie mai bine", se arată în comunicat.

Cristian Preda, purtătorul de cuvânt al candidatei PDL în Colegiul 19 pentru postul de deputat, a transmis, joi, Institutului de Studii Publice, că Teo Trandafir îşi va menţine decizia de a nu participa la nicio întâlnire cu contracandidata sa, Liliana Mincă.

Institutul pentru Politici Publice a anunţat, joi, că le-a propus candidatelor pentru Colegiul uninominal 19, Teo Trandafir (PDL) şi Liliana Mincă (PSD+PC), să le organizeze o dezbatere publică televizată, invocând experienţa acumulată a IPP, inclusiv dezbaterea finală pentru Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici