Teo Trandafir îşi menţine decizia de a nu participa la nicio întâlnire cu Liliana Mincă

Cristian Preda, purtătorul de cuvânt al candidatei PDL în Colegiul 19 pentru postul de deputat, a transmis joi Institutului de Studii Publice, că Teo Trandafir îşi va menţine decizia de a nu participa la nicio întâlnire cu contracandidata sa, Liliana Mincă.

77 afișări
Imaginea articolului Teo Trandafir îşi menţine decizia de a nu participa la nicio întâlnire cu Liliana  Mincă

Teo Trandafir îşi menţine decizia de a nu participa la nicio întâlnire cu Liliana Mincă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preda arată, în scrisoarea trimisă directorului general al IPP, Violeta Alexandru, că, pe parcursul ultimelor două săptămâni, candidata Alianţei PSD+PC Liliana Mincă şi echipa sa de campanie au demonstrat că nu pot purta actuala bătălie electorală în condiţii civilizate, pe baza susţinerii fiecărui candidat, de o manieră constructivă, a propriilor idei şi viziuni de acţiune politică.

"Noi am dus de la început, şi vom continua astfel, o campanie extrem de corectă, centrată pe ceea ce doamna Teo Trandafir îşi propune şi le propune alegătorilor din postura de candidat pentru Camera Deputaţilor. Ni s-a răspuns însă cu o campanie negativă, în care gama atacurilor a trecut din sfera declaraţiilor politice în cea a distrugerilor de materiale, vandalizării sediului, răspândirii de materiale trucate şi calomnioase", a menţionat purtătorul de cuvânt al lui Teo Trandafir.

El precizează că decizia partidului, luată împreună cu Teo Trandafir, a fost de a anula dezbaterile televizate pe care i le-au propus Lilianei Mincă.

"Atunci când cineva îţi aruncă o sticlă cu cerneală în faţă, nu se mai înţelege ce spune, iar dialogul devine imposibil. Nu credem în posibilitatea dialogului cu o persoană care a încurajat şi a susţinut o astfel de campanie extrem de negativă în ultimele săptămâni. Acceptarea unei dezbateri cu doamna Mincă ar echivala cu o creditare a acestui tip de politică", a adăugat Cristian Preda.

El a mai spus că apreciază importanţa şi rolul societăţii civile în procesul de transparentizare a modului de elaborare a politicilor publice, de informare a cetăţenilor cu privire la iniţiativile şi propunerile pe care candidaţii politici şi oamenii politici în general le propun.

"Ca vechi reprezentant al societăţii civile, nu pot să fiu decât solidar cu o astfel de abordare. Nu pot însă, în egală măsură, să încurajez dialogul cu doamna Mincă, cu un om politic care a demonstrat deja cu prisosinţă că nu înţelege şi nu poate dezvolta o campanie electorală la standarde minimale de civilizaţie. Mă văd nevoit de aceea să vă comunic cu regret că doamna Teodora Trandafir îşi va menţine decizia de a nu participa la nicio întâlnire cu doamna Liliana Mincă", se arată în scrisoarea eurodeputatului PDL.

Institutul pentru Politici Publice a anunţat, joi, că le-a propus candidatelor pentru Colegiul uninominal 19, Teo Trandafir (PDL) şi Liliana Mincă (PSD+PC), să le organizeze o dezbatere publică televizată, invocând experienţa acumulată a IPP, inclusiv dezbaterea finală pentru Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici