IPP le-a invitat pe Mincă şi Trandafir la o dezbatere electorală

Institutul pentru Politici Publice le-a propus candidatelor pentru Colegiul uninominal 19, Teo Trandafir (PDL) şi Liliana Mincă (PSD+PC), să le organizeze o dezbatere publică televizată, invocând experienţa acumulată a IPP, inclusiv dezbaterea finală pentru Preşedinţie.

10 afișări
Imaginea articolului IPP le-a invitat pe Mincă şi Trandafir la o dezbatere electorală

IPP le-a invitat pe Mincă şi Trandafir la o dezbatere electorală (Imagine: Montaj foto/Mediafax Foto))

"Institutul pentru Politici Publice (IPP) a urmărit cu surprindere declaraţiile celor două candidate pentru Camera Deputaţilor din Colegiul uninominal nr. 19, Liliana Mincă (PSD+PC) şi Teodora Trandafir (PDL), care îşi aduc reciproc acuze încercând să justifice de ce nu mai doresc să participe la o confruntare în faţa alegătorilor. Considerăm că susţinerea unei dezbateri ar trebui privită ca o datorie de către candidate, alegătorii Colegiului uninominal nr. 19 având dreptul la o cât mai bună informare asupra ofertei electorale, înainte de a se prezenta la vot. Schimbarea sistemului electoral ar trebui să determine candidaţii să acorde mai mare atenţie electoratului, datorând acestuia o cât mai corectă şi completă informare asupra promisiunilor pe care le fac", se arată într-un comunicat al IPP remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Menţionând experienţa deja acumulată, Institutul pentru Politici Publice le provoacă public pe cele două candidate să accepte o dezbatere în faţa alegătorilor.

"Le reamintim că dezbaterea finală pentru Preşedinţia României din toamna anului trecut a avut o audienţă masivă, ceea ce denotă că acest mod de informare al alegătorilor e unul foarte important, cu atât mai mult cât actuala campanie a fost foarte scurtă (2 săptămâni)", se mai arată în comunicat.

IPP aşteaptă staff-urile de campanie ale celor două candidate la sediul organizaţiei, pentru a stabili detaliile.

Echipa candidatei PDL la postul de deputat vacant în Colegiul 19, Teo Trandafir, a anunţat, miercuri, că refuză să participe la orice dialog şi dezbatere televizată cu candidata PSD+PC, Liliana Mincă, acuzând "campania murdară" dusă de aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici