Ministerul Agriculturii anunţă că sprijinul pentru zootehnişti va fi de 162 de milioane de euro

Ministerul Agriculturii anunţă că sprijinul pentru sectorul zootehnic va fi de peste 160 de milioane de euro. Este vorba despre suma totală autorizată până la 1 februarie pentru campania din 2020.

482 afișări
Imaginea articolului Ministerul Agriculturii anunţă că sprijinul pentru zootehnişti va fi de 162 de milioane de euro

Ministerul Agriculturii anunţă că sprijinul pentru zootehnişti va fi de 162 de milioane de euro

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat pe Facebook care sunt sumele aprobate până la 1 februarie, sub formă de sprijin, pentru zootehniştii români.

În total, este vorba despre 162,62 milioane euro, din care 86,27 milioane euro sunt pentru crescătorii de vaci de lapte, 1,44 milioane euro pentru cei care cresc bivoliţe de lapte, 10,87 milioane euro pentru fermierii care au taurine de carne, 64,02 milioane euro pentru zootehniştii care au ovine şi caprine şi 0,02 milioane euro pentru crescătorii de viermi de mătase.

Plăţile se fac prin APIA, iar suma exactă este calculată la cursul valutar din septembrie, anul trecut.

„Plăţile se efectuează în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr.323 din 1 octombrie 2020. APIA - Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură depune toate eforturile pentru a efectua în timp util plăţile aferente Campaniei 2020”, a anunţat ministrul Agriculturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici