Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a trimis în luna octombrie declaraţii pentru rambursarea a aproximativ 1 miliard de euro

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a trimis în luna octombrie declaraţii de cheltuieli pentru rambursarea a aproape 1 miliard de euro din fondurile europene alocate României, potrivit unui comunicat de presă transmis joi.

152 afișări
Imaginea articolului Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a trimis în luna octombrie declaraţii pentru rambursarea a aproximativ 1 miliard de euro

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a transmis în luna octombrie documentele pentru rambursarea de fonduri europene în valoare de 928 milioane euro, în cadrul programelor operaţionale 2014-2020.

Cele mai mari sume au fost solicitate spre rambursare au fost în cadrul Programului Operaţional Regional – 342,5 milioane euro, Programului Operaţional Infrastructură Mare – aproape 371 milioane euro şi Programului Operaţional Capital Uman – aproape 138 milioane euro. Documentele au fost trimise Ministerului Finanţelor, urmând ca după certificare să fie transmise Comisiei Europene.

„Lucrăm într-un ritm accelerat pentru atragerea fondurilor alocate, pentru a atinge o rată de absorbţie cât mai mare. Aşa cum ştim, acest an este ultimul în care mai pot fi realizate cheltuieli eligibile din sumele alocate pentru perioada de programare 2014-2020, iar banii europeni au un rol major în susţinerea şi dezvoltarea economiei”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

În prezent, sumele solicitate Comisiei Europene pentru rambursare se ridicau la aproximativ 20,2 miliarde euro, reprezentând o rată curentă a absorbţiei de 82,4% din fondurile alocate. După procesarea documentelor recent transmise de MIPE, sumele solicitate Comisiei pentru rambursare se vor ridica la 21,16 miliarde euro, echivalentul unei rate curente de absorbţie de peste 86%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici