Ministerul Mediului: Noi reguli pentru transportul cu ambarcaţiuni al pasagerilor în Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a emis o decizie privind noile reguli pentru desfăşurarea transportului de pasageri pe braţele Dunării şi canalele interioare din rezervaţie.

5350 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului: Noi reguli pentru transportul cu ambarcaţiuni al pasagerilor în Delta Dunării

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit Ministerului Mediului, decizia a fost luată după ce, în urma controalelor efectuate în ultimele săptămâni, s-a constatat că majoritatea ambarcaţiunilor de transport turişti nu deţin actul de reglementare obligatoriu, conform legislaţiei în vigoare pentru desfăşurarea acestei activităţi.

Astfel, ARBDD a emis o decizie privind regulile pentru desfăşurarea activităţii de transport a pasagerilor. Aceasta stabileşte documentele ce se vor depune la solicitarea autorizaţiei sau permisului pentru desfăşurarea activităţii de transport pasageri în perimetrul RBDD.

Conform deciziei, transportul se va desfăşura doar pe traseele turistice aprobate, cu respectarea vitezelor maxime admise, se vor colecta toate deşeurile generate pe parcursul deplasării şi se vor preda societăţii cu care s-a încheiat contract, iar acostarea la mal natural se va face doar în locaţiile aprobate.

De asemenea, ambarcaţiunea va dispune de toate echipamentele necesare transportului în siguranţă al pasagerilor (inclusiv veste de salvare), consumul alcoolului va fi interzis pe toată perioada de desfăşurare a deplasării, timp în care nu se va produce poluare sonoră, iar apropierea de aglomerările/coloniile de păsări se va realiza cu viteză foarte scăzută, la o distanţă mai mare de 150 de metri, respectiv 200 de metri şi se va evita producerea valurilor.

„Autorizaţia/permisul pentru desfăşurarea activităţii de transport pasageri pe braţele Dunării şi canalele interioare va stipula că nerespectarea regulilor de mai sus se va sancţiona conform legislaţiei în vigoare, ducând până la anularea actului de reglementare deţinut. Societăţilor/PFA-urilor pentru care a fost emis deja actul de reglementare li se va solicita să revină la ARBDD pentru completarea autorizaţiei/permisului cu noile prevederi”, a transmis Ministerul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici