Ministerul Transporturilor: Autostrada A8 Iaşi - Târgu Mureş beneficiază de fonduri în proiectul de buget

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct în Legea Bugetului pentru anul 2019, în vederea asigurării sumelor necesare autostrăzii A8, informează ministerul.

5447 afișări
Imaginea articolului Ministerul Transporturilor: Autostrada A8  Iaşi - Târgu Mureş beneficiază de fonduri în proiectul de buget

Ministerul Transporturilor: Autostrada A8 Iaşi - Târgu Mureş beneficiază de fonduri în proiectul de buget

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, în vederea asigurării bugetului pe anul 2019 aferent elaborării documentaţiilor tehnico – economice pentru obiectul de investiţie Autostrada Uniri – tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, care este repartizat astfel: cedite de angajament 2019: 37.380 mii lei; credite bugetare 2019: 9.309 mii lei.

În prezent, CNAIR SA a finalizat documentaţia de atribuire aferentă licitării contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ. Aceasta a fost transmisă către ANAP în vederea analizării şi validării, urmând publicarea anunţului de participare”, arată comunicatul ministerului.

Asociaţiile "Moldova vrea Autostradă" şi "Împreună pentru A8" au anunţat la finele săptămânii trecute, într-un comunicat de presă, că proiectul de buget anunţat prevede alocare zero pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş. "Asociaţiile ce promovează construirea de autostrăzi în Moldova protestează împotriva actualei construcţii bugetare şi cer imperativ amendarea actualului proiect şi alocarea resurselor financiare necesare pentru pornirea lucrărilor. Construirea urgentă a Autostrăzii A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş, este categoric şi fără tăgadă o problemă de siguranţă naţională", arată conducerile asociaţiilor "Moldova vrea Autostradă" şi "Împreună pentru A8".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici