Ministrul Agriculturii: Îmi doresc continuarea plafonării preţurilor la alimentele de bază

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pledează pentru continuarea plafonării preţurilor la alimentelor de bază şi pentru extinderea listei acestor alimente.

136 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Îmi doresc continuarea plafonării preţurilor la alimentele de bază

„Îmi doresc, în calitatea mea de ministru, (...) îmi doresc continuarea plafonării alimentelor de bază, pentru că ordonanţa are un rol foarte important. Sunt alimente de bază care sunt consumate de 50% din români şi aceste alimente de bază sunt necesare pentru toate familiile cu venituri mici şi medii”, spune Florin Barbu.

El are programată miercuri o întâlnire cu reprezentanţii retailerilor, pentru a discuta subiectul prelungirii măsurii de plafonare a adaosului comercial pentru alimentele de bază cu încă trei luni.

„Voi avea discuţii inclusiv cu premierul Marcel Ciolacu pe acest subiect şi vă vom informa decizia pe care o vom lua în guvern dacă vom prelungi această ordonanţă. Din punctul meu, îmi doresc ca această ordonanţă să fie prelungită. Am discutat, vom lua în calcul toate produsele care în perioada sărbătorilor pascale vor fi consumate de români”, adaugă Barbu.

El precizează că prelungirea plafonării preţurilor la alimentele de bază ar putea fi decisă în Executiv săptămâna viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici