Marcel Ciolacu participă la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas

Premierul Marcel Ciolacu va participa, miercuri, la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, federaţie sindicală care a ameninţat cu declanşarea grevei generale în luna februarie.

139 afișări
Imaginea articolului Marcel Ciolacu participă la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas

Premierul Marcel Ciolacu participă, miercuri, la ora 14:30, la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, anunţă Guvernul.

Membrii Sanitas, cea mai mare federaţie sindicală din sistemul sanitar, au ameninţat cu declanşarea grevei generale în luna februarie, chiar dacă vor fi deblocate concursurile de angajare în sistem. Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi şi de salarii.

Executivul a aprobat, joi, două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătăţii pentru spitalele din subordione, şi altul de Ministerul Dezvoltării pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale. În total, a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi.

„Toate posturile de medic care au fost solicitate, atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către Ministerul Dezvoltării, asta au cerut unităţile sanitare, toate au fost aprobate, în total peste 2.500 de posturi”, a spus Rafila.

De asemenea, 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici