Ministrul Economiei răspunde acuzaţiilor AOAR: Schema vizează şi dezvoltarea de noi activităţi

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a răspuns, luni, acuzaţiilor oamenilor de afaceri, care au spus că de schema de ajutor de stat au beneficiat în principal „firmele de apartament” şi arată că AOAR nu a venit cu propuneri de modificare. Spătaru a mai spus că scchema a vizat şi noi activităţi.

196 afișări
Imaginea articolului Ministrul Economiei răspunde acuzaţiilor AOAR: Schema vizează şi dezvoltarea de noi activităţi

Ministrul Economiei răspunde acuzaţiilor AOAR: Schema vizează şi dezvoltarea de noi activităţi

„Schema de ajutor de stat pe industria prelucrătoare a fost pusă în consultare publică încă din luna august a anului trecut. Am avut mai multe propuneri de modificare, care au fost preluate de către Ministerul Economiei. Din câte ştiu eu, cei de la AOAR nu au venit cu propuneri de modificare, le-am fi luat în considerare. Pe de altă parte, această schemă vizează şi dezvoltarea de noi activităţi. Asta presupune ca aceste proiecte care vin să fie fezabile, să arate în perioada imediat următoare care sunt sursele de finanţare şi tocmai de aceea un proiect care în faza de evaluare iniţială pare fezabil dacă nu va avea această sursă de finanţare bineînţeles că nu va fi finanţat şi următoarele companii care au punctaj vor beneficia de aceste fonduri”, a spus Florin Spătaru, ministrul Economiei, într-o conferinţă de presă la Craiova, întrebat cum răspunde acuzaţiilor AOAR.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) protestează faţă de modul de departajare a companiilor selectate de Ministerul Economiei pentru a primi ajutor de stat conform HG 959/2022. Ei acuză că „firmele de apartament” au „luat faţa” liderilor din producţie.

Spătaru a mai spus că este important ca acest proiect să continue.

„Am şi spus-o, am avut întâlniri cu oamenii de afaceri când am făcut ghidul pentru a putea veni cu un proiect cât mai pragmatic şi mai uşor de implementat, dacă sunt aspecte care ar trebui să fie actualizate o vom face la următorul apel”, a mai spus ministrul.

În faţa acuzaţiilor că au primit ajutor de stat firme cu zero angajaţi, Florin Spătaru a spus că „din scrisoarea pe care au trimis-o cei de la AOAR, făceau referire la o singură companie. Aici avem un număr mic de companii care vor fi finanţate, opt, şi de asemenea, am spus acest lucru, că interesul pentru această schemă, pentru industria prelucrătoare este foarte mare. Vorbim de 27 de companii care întruneau punctajul maxim, 600 de milioane de euro, iar din păcate, cel puţin în 2022, avem doar un buget de 150 de milioane de euro”.

Florin Spătaru a solicitat ca începând cu 2024 această schemă multianuală să aibă un buget de 500 de milioane de euro pentru finanţare, dar fiind interesul major.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici