Ministrul Mediului a discutat la Bruxelles despre ambiţiile climatice europene: Nu toţi plecăm de la acelaşi punct zero

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a discutat miercuri la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, despre ambiţiile climatice europene. „Am fost ambii de acord că nu toţi plecăm de la acelaşi punct zero”, a spus ministrul.

154 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului a discutat la Bruxelles despre ambiţiile climatice europene: Nu toţi plecăm de la acelaşi punct zero

Sursa foto: Facebook Tánczos Barna

Ministrul Tánczos Barna a vorbit cu preşedintele Parlamentului European despre provocările pachetului Fit for 55 şi ambiţiile climatice, în contextul noii strategii forestiere europene, precum şi a ţintelor de reducere a utilizării combustibililor fosili, în special în ceea ce priveşte dependenţa de gazul rusesc.

„În discuţia cu doamna preşedinte Metsola am subliniat necesitatea identificării unui echilibru între ţintele ambiţioase şi nivelul de suportabilitate a statelor membre. Am fost ambii de acord că nu toţi plecăm de la acelaşi punct zero. De asemenea, am reiterat importanţa rolului Parlamentului European în stabilirea noilor ţinte, viziuni şi ambiţii la nivel comunitar, în privinţa protecţiei mediului şi a luptei împotriva schimbărilor climatice”, a precizat ministrul Mediului.

Acesta s-a întâlnit miercuri şi cu preşedintele Comisiei pentru Agricultură (AGRI) din PE, europarlamentarul Norbert Lins. Tema discuţiei a vizat viitoarea rezoluţie a PE cu privire la managementul carnivorelor mari la nivel european.

„Pe masa Comisiei AGRI se află un raport cu privire la această problematică. Iniţial era vorba despre gestionarea conflictelor om-lup, însă datorită eforturilor europarlamentarilor Loránt Vincze şi Daniel Buda, acum raportul vizează şi ursul brun. I-am transmis domnului Lins că România aşteaptă cu interes această rezoluţie, care să trateze atât statutul de conservare favorabilă a speciilor, cât şi aspecte legate de acceptanţa socială în ceea ce priveşte vieţile umane pierdute şi pagubelor provocate. Am agreat că fiecare stat membru are o situaţie diferită şi că este important ca particularităţile să fie gestionate independent, în baza planurilor de acţiune la nivel naţional”, a declarat Tánczos Barna.

O altă temă abordată a fost noua strategie forestieră europeană, o altă temă aflată pe masa Comisiei şi care a parcurs deja discuţii pregătitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici