Mircea Diaconu: Există contestaţii la candidatura mea la PE pentru că vor să-mi ia dreptul de a fi ales

Mircea Diaconu spune că la BEC există contestaţii la candidatura sa ca independent la alegerile pentru PE deoarece cineva vrea să îi ia "dreptul de a alege şi a fi ales", referindu-se la o persoană cu care a avut divergenţe în 2009 şi care "conduce cu o mână de fier forjat", fără a o nominaliza.

1123 afișări
Imaginea articolului Mircea Diaconu: Există contestaţii la candidatura mea la PE pentru că vor să-mi ia dreptul de a fi ales

Mircea Diaconu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat, joi, de jurnalişti, la Cluj-Napoca, dacă sunt înregistrate contestaţii la BEC la listele de semnături, Mircea Diaconu a spus că există doar contestaţii la candidatura sa.

"Nu sunt contestaţii la listele cu semnături, ci la candidatura mea, la dreptul de a alege şi a fi ales, care face parte din drepturile universale ale omului. Cineva vrea să mi-l ia, şi eu spun că nu trebuie să mi-l ia, şi nu vreau să îl dau. Se întâmplă asta pentru că într-o perioadă care a contat, în 2009, de divergenţe şi opinii, mi-am spus părerea tranşant despre o persoană care conduce cu o mână de fier forjat şi astăzi şi care a creat un sistem cu nişte oameni cheie, aşezaţi în instituţii cheie, şi care acţionează direcţionat. Adică, se îndreaptă către o persoană şi o termină, ca imagine, carieră, sănătate. Şi eu am devenit o ţintă”, a spus Diaconu.

Întrebat de ce evită să spună numele acelei persoane, Mircea Diaconu a răspuns că nu vrea să coboare la nivelul acesteia.

Mircea Diaconu a spus că nu crede că BEC îi va respinge candidatura.

"Nu cred că BEC va respinge candidatura mea, mă uit pe lege şi ştiu ce atribuţii are şi cum priveşte BEC lucrurile, le priveşte tehnic, rece, după legea sa. Aştept contestaţiile să se judece acest lucru şi să înţelegem şi noi odată dacă unui cetăţean român îi poţi tăia drepturile civile, cetăţeneşti când vrei tu, ca organ administrativ. Mie nu mi-a retras nimeni aceste drepturi, nu am omorât pe nimeni în România, nu am furat un leu, de ce să fiu pedepsit în felul ăsta”, a afirmat acesta.

Mircea Diaconu şi-a depus, miercuri seară, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Admiterea sau respingerea candidaturilor de către BEC trebuie să se facă până în 5 aprilie.

Soluţionarea contestaţiilor privind candidaturile la PE se face de către Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici