Mircea Drăghici va fi nominalizat de PSD la conducerea AEP

Mircea Drăghici va fi propus de PSD pentru funcţia de preşedintel al Autorităţii Electorale Permanent (AEP), potrivit unei decizii luate de social-democraţi în şedinţa de marţi a CEx, a confirmat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al partidului, Codrin Ştefănescu.

447 afișări
Imaginea articolului Mircea Drăghici va fi nominalizat de PSD la conducerea AEP

Mircea Drăghici va fi nominalizat de PSD la conducerea AEP

Social-democraţii au decis, marţi seara, la Parlament, în şedinţa CEx, ca Mircea Drăghici, trezorierul PSD, propus anterior de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, să fie propus pentru conducerea AEP, după demisia lui Daniel Barbu (ALDE).

Preşedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat luni din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.

„Ar fi fost o incompatibilitate etică să mai rămân. Că voi fi candidat sau nu nu ţine de mine, nu decid eu, dar ideea că numele meu e luat în considerare pentru o eventuală candidatură m-a obligat să renunţ la poziţia de la autoritatea electorală”, a spus, pentru MEDIAFAX, Daniel Barbu.

Mircea Drăghici, propus de Viorica Dăncilă, a anunţat, sâmbătă pe Facebook, că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Ulterior Dăncilă i-a trimis o scrisoare lui Iohannis în care îl anunţa asupra retragerii lui Drăghici de la portofoliului Transporturi.

CEx al PSD a decis nominalizarea lui Daniel Suciu şi a lui Răzvan Cuc la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, şeful Executivului anunţând că va trimite miercuri propunerile la Cotroceni şi că îl va şi suna pe şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici