Mircea Dumitru, Vlad Voiculescu şi Dragoş Pîslaru, preferaţii lui Nicuşor Dan pentru a face parte din viitorul guvern

Mircea Dumitru, Vlad Voiculescu şi Dragoş Pîslaru sunt miniştrii pe care liderul USR, Nicuşor Dan, îi vede într-un viitor Executiv condus de Dacian Cioloş, dacă USR şi PNL vor reuşi să formeze majoritatea parlamentară, fără însă a forma o alianţă.

272 afișări
Imaginea articolului Mircea Dumitru, Vlad Voiculescu şi Dragoş Pîslaru, preferaţii lui Nicuşor Dan pentru a face parte din viitorul guvern

Mircea Dumitru, Vlad Voiculescu şi Dragoş Pîslaru, preferaţii lui Nicuşor Dan pentru a face parte din viitorul guvern (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Foto)

Liderul USR a fost întrebat dacă sunt actualii mniniştri care ar trebui, din punctul său de vedere, să facă parte dintr-un viitor Cabinet Cioloş.

''Dl. Mircea Dumitru, de la Educaţie, mi se pare o persoană foarte potrivită. Vlad Voiculescu mi se pare o persoană foarte potrivită. Dragoş Pîslaru - o persoană foarte potrivită. Putem să întindem analiza, dar sunt câţiva'', a indicat Nicuşor Dan la Adevărul Live.

El a mai spus că dacă românii vor vota USR şi PNL, Dacian Cioloş va fi premier, iar guvernul va fi ''legitim, într-o direcţie corectă, europeană, sprijinit de o majoritate din Parlament, chiar dacă partidele nu formează o alianţă''.

Nicuşor Dan a reiterat faptul că USR nu va propune miniştri şi secretari de stat, lăsând atributul nominalizării viitorilor membri ai guvernului lui Dacian Cioloş, precizând însă că nu vor fi persoane controversate în Executiv.

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi că a avut discuţii preliminare informale ca unii miniştri tehnocraţi din actualul Cabinet să îşi continue mandatul şi în viitorul Guvern, el arătând că aceasta este dorinţa sa ''clară şi fermă'', pe care a transmis-o PNL şi USR, partidele care îl susţin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici