Alina Gorghiu: Nu avem niciun fel de relaţie cu USR -Punctul care ne uneşte este propunerea de premier

Preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că partidul pe care îl conduce nu are niciun fel de relaţie cu USR, "punctul care uneşte" cele două formaţiuni fiind propunerea de premier, ea afirmând că, dacă PMP depăşeşte pragul electoral, Traian Băsescu va fi "nefrecventabil".

327 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Nu avem niciun fel de relaţie cu USR -Punctul care ne uneşte este propunerea de premier

Alina Gorghiu: Nu avem niciun fel de relaţie cu USR -Punctul care ne uneşte este propunerea de premier

”Nu există niciun fel de relaţie (cu USR - n.r.). Vorbim despre un partid care e înfiinţat de şase luni sau mai puţin, vorbim de o structură care a impulsionat nevoia de reformă în viaţa politică, dar e un partid care, în acelaşi timp, va trebui să confirme. Nu ştiu care va fi parcursul lui în Parlament. Îmi doresc să intre în Parlament, pentru că reprezintă un electorat care probabil nu se mai regăseşte în partidele tradiţionale. Nu am vorbit nici noi, nici ei despre o alianţă politică la nivelul parlamentului, nici preelectorală, nici postelectorală, ci punctul care ne uneşte este propunerea de prim-ministru. Vom vedea după alegeri la ce formule de discuţii se va ajunge cu cei din USR. Evident că îmi doresc un Cabinet cu Dacian Cioloş prim-ministru, cu susţinerea parlamentară a unui spectru cât mai larg", a declarat preşedintele PNL la Adevărul Live.

Ea a reiterat că PNL nu va face alianţă postelectorală cu PSD, afirmând că "preferă să rămână în opoziţie, decât să guverneze alături de PSD".

Liderul PNL a fost întrebat şi despre o posibilă colaporare parlamentară cu PMP.

"Opinia mea este că Traian Băsescu nu va intra în Parlament, dar dacă intră în Parlament este o variană de nefrecventat de PNL", a conchis Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici