Mircea Hava, primarul din Alba: Lucrurile sunt aproape tranşate, voi candida în PNL, cred că pentru prim-vicepreşedinte

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, miercuri, că ”lucrurile sunt aproape tranşate” în privinţa candidaturii sale în noua conducere a PNL pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

225 afișări
Imaginea articolului Mircea Hava, primarul din Alba: Lucrurile sunt aproape tranşate, voi candida în PNL, cred că pentru prim-vicepreşedinte

Mircea Hava, primarul din Alba: Lucrurile sunt aproape tranşate, voi candida în PNL, cred că pentru prim-vicepreşedinte

Întrebat, miercuri, la Primăria Alba Iulia, după o conferinţă de presă, dacă va candida pentru o funcţie în conducerea PNL, Mircea Hava a răspuns că ”lucrurile sunt aproape tranşate”.

”În momentul în care am intrat în această echipă vă daţi seama că acestea sunt lucruri de colegi, adică eu am spus <susţin aşa ceva>. Ludovic a spus <bine, atunci trebuie să veniţi lângă mine câţiva în Biroul Naţional. Lucrurile sunt aproape tranşate că voi candida, cred că pentru prim-vicepreşedinte, dar şi Ilie Bolojan şi mulţi alţii din partid. Vrem să-i aducem pe oamenii care mişcă şi care fac ceva şi oamenii care produc voturi, produc bunăstarea partidului”, a răspuns Mircea Hava.

Întrebat dacă Ludovic Orban va pierde în faţa lui Cristian Buşoi, Mircea Hava a răspuns că el oricum se simte ”confortabil” deoarece nu l-au ”clădit partidele” şi nu i-au ”dat nimic”.

”Chiar dacă pierdem şi partidul are nevoie de mine, vom putea discuta”, a declarat Hava.

Liderul PNL Alba a afirmat că a intrat în echipa lui Orban deoarece acesta îşi doreşte să termine ”cu anumite falii”.

”Nu aştept nimic de la conducere. Pentru că asta a fost marea problemă a PNL şi a multor partide care au aşteptat totul de la conducere. Aştept de la PNL să termine cu aceste falii care ne-au îndepărtat de electorat. O falie ne-a îndepărtat de electoratul de dreapta, o falie ne-a îndepărtat de primari, o falie ne-a îndepărtat de ceea ce spunem şi ceea ce facem şi lucrurile s-au dus aici pentru că în partid şi în PNL avem mulţi oameni care aduc voturi şi avem acele cooperative mici care papă aceste voturi şi nu-i interesează ce înseamnă teritoriu. De ce Ludovic Orban? Pentru că este omul care îşi doreşte lucrul acesta şi nu este împins de nimeni acolo şi îşi doreşte să termine cu aceste falii, să ne apropiem de electorat şi să discutăm despre partid între noi, aşa cum trebuie să facem, şi să luăm soluţiile împreună. Să nu apară ceea ce a fost, să ştiţi, şi în PDL, câţiva hotărăsc soarta, câţiva împart tot ceea ce este de împărţit, să nu creadă cineva că vreau să merg la această împărţeală. Mai trebuie lăsate unele neveste acasă, unii nepoţi pe unde trebuie şi trebuie duşi oamenii care pot să facă şi pot să creeze plus-valoarea politică”, a spus Mircea Hava.

Primar de peste 20 de ani în Alba Iulia, Mircea Hava a spus că nu are ”nicio problemă cu domnul Buşoi”, dar acesta ”vine de undeva de unde a consumat voturile”.

”Bucureştiul şi tot ce s-a întâmplat acolo e o mare problemă şi această conducere interimară a partidului care nu a făcut altceva decât dacă a fost pe undeva o funcţioară, atenţie, nu mă interesa şi nu interesa pe nimeni de la noi, dar modul, nu poţi să vii în cercul nostru strâns să împărţim, ba la mămica, ba la tăticu. De ce? Pentru că aşa s-au învăţat”, a spus Hava.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici