Mircea Toader: Comisia de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă. PDL nu-şi desemnează reprezentanţi

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă şi nu are nicio logică această anchetă, arătând că democrat-liberalii nu îşi vor desemna reprezentanţi.

112 afișări
Imaginea articolului Mircea Toader: Comisia de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă. PDL nu-şi desemnează reprezentanţi

Mircea Toader (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Prin această comisie de anchetă, cei la USL nu doresc decât să deturneze opinia publică de la problemele mai importante. Bugetul este dezbătut într-o singură zi, de când e Parlamentul nu a existat aşa ceva, niciun amendament trecut, aşa că această comisie este o încercare de a aduce în atenţia cetăţenilor un subiect care nu are nicio relevanţă, după opinia noastră", a afirmat Toader, în legătură cu decizia de înfiinţare a Comisiei de anchetă Călăraşi formată din 15 parlamentari.

Toader a spus că parlamentarii PDL nu vor participa la această comisie, deoarece Parlamentul nu este un organ judiciar care să verifice eventualele nereguli, ci sunt instituţii abilitate în acest sens.

"Eu consider că nu are nicio logică această anchetă, noi suntem pentru tot felul de comisii care analizează strategii, probleme importante ale societăţii, nu pentru a ancheta pe cineva dacă a încălcat sau nu legea, instituţiile care trebuie să verifice acest lucru sunt cunoscute şi orice încălcare a legii trebuie pedepsită, dar nu noi, parlamentarii, cunoaştem aşa ceva", a adăugat Toader.

"A fost o dezbatere în USL privind această comisie şi probabil că au căzut de acord săptămâna viitoare să fie reluate discuţiile într-un Birou Permanent reunit şi decizia noastră este de a nu participa", a mai spus liderul deputaţilor PDL.

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi şi a convenit ca aceasta să fie formată din 15 membri, Birourile permanente reunite urmând să aprobe luni hotărârea de înfiinţare a acesteia, care trebuie supusă apoi votului plenului comun.

Anunţul a fost făcut de secretarul Camerei Niculae Mircovici, după şedinţa Birourilor Permanente reunite, precizând că până luni liderii grupurilor parlamentare urmează să stabilească componenţa nominală a comisiei de anchetă.

"Liderii grupurilor parlamentare au rămas să discute această problemă, să-şi stabilească componenţa nominală. Comisia s-a hotărât să fie formată din 15 membri şi asta urmează să se lămurească până luni", a spus Mircovici, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a precizat că luni va avea loc o nouă şedinţă a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care se va stabili programul de marţi al Parlamentului, când e posibil să fie o şedinţă comună a celor două Camere.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Parlamentul se va întruni pentru a vota proiectul de hotărâre de înfiiţare a Comisiei de anchetă Călăraşi după ce va adopta proiectul de buget pe anul 2014, el arătând că tot atunci se vor face şi nominalizările membrilor acestei structuri.

"Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici măcar membrii comisiei, deoarece azi draftul de hotărâre întocmit de parlamentarii PSD, UNPR şi PC îl vom prezenta şi colegilor de la PNL. Şi, când se ia decizia, imediat după Legea bugetului, atunci facem şi nominalizările", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici