Mircea Toader: Nu avem probleme cu majoritatea în Camera Deputaţilor

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, luni, că puterea nu are probleme cu majoritatea în Camera Deputaţilor şi a arătat că niciun parlamentar din PDL nu va vota moţiunea de cenzură, iar cei care au plecat din partid sunt trădători.

84 afișări
Imaginea articolului Mircea Toader: Nu avem probleme cu majoritatea în Camera Deputaţilor

Mircea Toader (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

"Nu avem probleme cu majoritatea în Camera Deputaţilor", a susţinut Mircea Toader.

El a arătat că niciun parlamentar PDL nu va vota moţiunea de cenzură şi că nu va exista ocazia de a vedea un parlamentar al partidului în această ipostază, mai ales că "toată lumea va fi în bănci".

"Eu ştiu că nu votează moţiunea niciun fel de parlamentar care există în PDL", a precizat Toader.

Întrebat ce riscă parlamentarii PDL care ar vota moţiunea, Toader a spus: "Nu veţi avea ocazia să vedeţi".

"Toată lumea va fi în bănci. Motivez acest lucru prin faptul că, atunci când Guvernul Ungureanu a trecut de Parlament, a trecut cu PSD şi PNL în bancă şi ei au spus: «Vreţi să vă treceţi Guvernul, faceţi-vă majoritatea». Acum la fel, noi spunem: «Vreţi să picaţi Guvernul, faceţi majoritatea». E aşa de simplă ecuaţia", a explicat Toader.

El a mai spus că "dezertările din PDL sunt trădări".

"Este treaba celor care au acceptat să primească trădători. Vreo trei ani şi ceva au ridicat standardele loialităţii, ale necesităţii ca fiecare partid să aibă parlamentarii lui, dar când e interesul se uită de aşa ceva. Pentru mine, cine trădează nu are niciun fel de respect, indiferent că pleacă de colo sau de dincolo", a mai spus Toader.

Întrebat dacă Petru Filip este trădător, Toader a răspuns: "Dacă pleacă din PDL, da. Pentru mine, dacă pleci din partidul care te-a promovat, eşti trădător".

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, luni, că s-ar putea ca de marţi puterea să nu mai aibă majoritatea nici în Camera Deputaţilor, arătând că până acum grupul PSD are 90 de deputaţi, PNL are 58 şi o să mai apară solicitări din partea parlamentarilor puterii de a trece la opoziţie.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat, luni, la finalul şedinţei BPC, că partidele din USL fac toate eforturile, săptămâna aceasta, ca moţiunea de cenzură să treacă, precizând că mai au nevoie de câteva voturi, "mai degrabă puţine decât multe".

Senatorul Petru Filip a declarat, luni, că are de gând să plece din PDL, spunând că în mintea sa există în acest moment această variantă şi că este o decizie personală, nefiind vorba "nici de oportunitate, nici de traseism".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici