Mircea Toader: PDL are dreptul la 21 de prefecţi

Democrat-liberalii au dreptul la 21 de prefecţi, conform înţelegerii făcute cu Alianţa PSD-PC, dar nu toţi reprezentanţii Guvernului în teritoriu vor fi schimbaţi din funcţie, a declarat, vineri, secretarul executiv al PDL, Mircea Toader.

49 afișări
Imaginea articolului Mircea Toader: PDL are dreptul la 21 de prefecţi

Mircea Toader: PDL are dreptul la 21 de prefecţi (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Întrebat la câte posturi de prefecţi are dreptul PDL, Toader a spus că acestei formaţiuni îi revine jumătate din totalul la nivel naţional, dar este posibil ca unii din actualii prefecţi să rămână în continuare în funcţii.

"Se merge pe paritate, iar din ceea ce ştiu eu nu am auzit de PC. Probabil în jur de 21 pentru PDL (de prefecţi, n.r.) iar următoarea schimbare va fi făcută pe măsură ce se îndeplinesc condiţiile legale, poate rămân şi dintre cei care sunt deja", a spus Toader.

În opinia acestuia, schimbarea se impune deoarece liberalii au fost primii care au încălcat legea privind depolitizarea funcţiilor demnitarilor de rang înalt. În ceea ce priveşte momentul în care vor fi făcute schimbările, Toader a spus că acestea vor fi în timp.

"Intenţia noastră, când am făcut această lege, a fost să fie depolitizată complet acestă funcţie, dar atât timp cât PNL călcat flagrant acest principiu, ne vedem nevoiţi ca cel puţin în acest corp al înalţilor funcţionari publici să fie cuprinşi oameni care agreează şi susţin o politică a Guvernului nostru", a mai spus Toader.

La Galaţi, nominalizat pentru fotoliul de prefect este Claudiu Brânzan, purtător de cuvânt al PSD şi director adjunct al Zonei Libere Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici