Mitrea şi Voiculescu au exprimat rezerve faţă de o eventuală votare a moţiunii de cenzură - surse

Senatorii Miron Mitrea şi Dan Voiculescu au exprimat, luni, în şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, rezerve faţă de decizia conducerii partidului de a vota o moţiune de cenzură, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

23 afișări
Imaginea articolului Mitrea şi Voiculescu au exprimat rezerve faţă de o eventuală votare a moţiunii de cenzură - surse

Senatorul Dan Voiculescu (Imagine: Mediafax Foto)

Argumentele invocate de Mitrea au fost legate de faptul că, prin eventuala adoptare de către Parlament a unei moţiuni de cenzură, nu este exclusă propunerea unui nou Cabinet, ceea ce ar diminua mesajul de opoziţie al PSD.

Senatorul PSD a afirmat, potrivit surselor citate, că social-democraţii ar trebui să stabilească exact paşii de urmat în cazul în care vor vota o moţiune de cenzură şi să aibă siguranţa că, până la alegeri, Guvernul Boc, cu atribuţii limitate, va rămâne în funcţie.

Mitrea a spus că, după adoptarea moţiunii de cenzură, nu este exclus ca preşedintele Traian Băsescu să facă nominalizarea pentru un nou premier, care să vină cu o formulă de Guvern în faţa Parlamentului.

El a susţinut că, întrucât Constituţia nu stabileşte un termen limitativ pentru preşedinte pentru a propune un alt prim-ministru, Băsescu ar putea şi să amâne desemnarea unui candidat până după alegerile prezidenţiale, dar şi să propună la scurt timp un alt candidat de prim-ministru.

El a mai argumentat că, în ipoteza în care Guvernul Boc va fi demis de Parlament, mesajele de opoziţie ale PSD ar fi lipsite de principala ţintă de critică, Guvernul PDL.

O poziţie similară a susţinut, potrivit surselor menţionate, şi senatorul PC Dan Voiculescu, dar şi senatorul PSD Ion Vasile.

Pe lângă cei trei, au existat, în şedinţa grupurilor parlamentare comune ale PSD, şi voci care au arătat că impunerea unei moţiuni de cenzură care să fie adoptată şi care să antreneze căderea Guvernului ar da posibilitatea preşedintelui să forţeze un eventual şantaj cu alegeri anticipate după prezidenţiale, în eventualitatea în care va câştiga un nou mandat, prin propunerea a două candidaturi de prim-ministru care să nu întrunească votul Parlamentului.

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis, luni ca social-democraţii să susţină o moţiune de cenzură care să ducă la îndepărtarea actualului Guvern, a anunţat liderul partidului Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici