Moldovan: Trebuia schimbat ministrul Transporturilor, daţi afară incompetenţii, nu tăiate fondurile

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, în loc să se reducă fondurile de investiţii ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, mai bine era schimbat ministrul şi daţi afară "incompetenţii şi corupţii".

20 afișări
Imaginea articolului Moldovan: Trebuia schimbat ministrul Transporturilor, daţi afară incompetenţii, nu tăiate fondurile

Moldovan: Trebuia schimbat ministrul Transporturilor, daţi afară incompetenţii, nu tăiate fondurile (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Moldovan a făcut aceste declaraţii comentând recenta rectificare bugetară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii ne permitem să tăiem fondurile, nu avem nevoie de şosele sau de drumuri. Scuza ar fi că preşedintele Băsescu acuză acest minister de incompentenţă şi corupţie. Eu cred că soluţia trebuia să fie schimbarea ministrului şi datul afară al celor incompetenţi şi corupţi, şi nu tăierea fondurilor de investiţii la MTI", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

El a afirmat că rectificarea bugetară a demonstrat că Guvernul nu are "niciun fel de viziune" pentru dezvoltarea ţării.

"Avem un Guvern care nu are pic de viziune pentru dezvoltarea ţării, sacrificând două zone extraordinar de importante pentru România, educaţia şi agricultura. A fost sacrificat viitorul României, dacă ne gândim că au fost retrase sume importante de la Ministerul Educaţiei, poate ţinând cont şi de preşedintele Băsescu, care ne-a spus foarte clar că, în viziunea lui, profesorii câştigă prea mult. Atunci, Guvernul a prins curaj şi a făcut o rectificare negativă la cele două ministere. Se cere mereu performaţnţă, dar nu avem cum face performanţă dacă nu avem resursele necesare", a declarat Moldovan.

El a adăugat că ceea ce se întâmplă şi în agricultură este un adevărat dezastru, întrucât "Guvernul Boc nici nu vrea şi nici nu poate să sprijine agricultura".

Purtătorul de cuvânt al PSD a punctat că la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a făcut o "rectificare simbolică".

"Poate că surprinzător pentru multă lume, ministerul care a scăpat cumva simbolic de această rectificare negativă este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a avut un buget iniţial de peste două miliarde. O sumă de o sută de milioane trebuia rectificată şi de acolo pentru ochii lumii. Avem şi realizări măreţe ale acestui minister, o frunză plagiată a doamnei Udrea. De la acest minister, nu s-au luat banii, e convingerea mea, fiindcă aici este puşculiţia din care se drenează bani către clientela PDL", a spus Emil Radu Moldovan.

Rectificarea bugetară va tăia din alocaţiile Educaţiei, Apărării, Justiţiei, Transporturilor, Agriculturii, şi va suplimentea substanţial fondurile Ministerului Muncii, pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi altor alocaţii, pentru "şi evitarea declanşării unor conflicte sociale".

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale va primi în plus 4,36 miliarde lei, reprezentând transferuri de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat, pentru finanţarea drepturilor persoanelor cu handicap, precum şi a pensiilor IOVR, indemnizaţiilor reparatorii, alocaţiilor de stat pentru copii, alocaţiilor familiale, indemnizaţiilor pentru creşterea copilului şi altor ajutoare sociale, conform proiectului primei rectificări bugetare din acest an, obţinut de MEDIAFAX.

Vor fi însă tăiate bugetele Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului ( cu 494,6 milioane lei), Ministerului Administraţiei şi Internelor (476,8 milioane lei), Ministerului Apărării Naţionale (278,5 milioane lei), Ministerului Justiţiei (198 milioane lei), Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (168,6 milioane lei), Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (142,5 milioane lei), Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (121,7 milioane lei), Ministerului Public (105,2 milioane lei).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici