Moţiunea de cenzură a PNL va fi semnată şi de parlamentari PSD şi PDL

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că moţiunea de cenzură privind rectificarea bugetară va fi semnată, pe lângă parlamentarii PNL şi UDMR, de cei ai minorităţilor, dar şi de parlamentari ai PSD şi, chiar, PDL.

14 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură a PNL va fi semnată şi de parlamentari PSD şi PDL

Secretarul general al PNL, Radu Stroe (Imagine: MediafaxFoto)

În contextul unei discuţii privind moţiunea de cenzură care trebuie negociată şi semnată de UDMR, Radu Stroe a menţionat că moţiunea de cenzură a PNL va fi semnată şi de alţi parlamentari, în afară de cei ai UDMR, printre care şi cei de la PSD şi PDL.

"Vor fi minorităţile, parlamentari de la PSD, chiar şi de la PDL", a spus Stroe.

Întrebat cine sunt aceşti parlamentari pe care a căror semnătură se poate baza PNL, Stroe a replicat că liberalii vor face publice numele lor "la momentul potrivit".

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că "Varujan Vosganian va prezenta, în şedinţa de luni, un prim text al moţiunii de cenzură", care urmează să fie "negociat şi cu UDMR".

"Suntem practic în curs de depunere. Există aici o chestiune legată de o propunere o propunere a UDMR privind atacarea OUG de rectificare la CCR, transmiterea unei sesizări de noconstituţionalitate. Dar aceste două demersuri se pot desfăşura în paralel", a mai spus Orban.

Orban a spus că "baza moţiunii de cenzură a PNL este modificarea politicii fiscale, prin introducerea impozitului forfetar care practic va distruge sute de mii de întreprinderi şi va lăsa fără locuri de muncă peste 500.000 de români".

Întrebat dacă e o moţiune la care participă şi UDMR sau o moţiune PNL-UDMR, Orban a spus că liberalii nu ţin neapărat la "paternitate".

"Orice semnatar al moţiunii de cenzură este co-participant la această moţiune de cenzură. Suntem extrem de deschişi, UDMR are la nivelul Parlamentului şi nu numai specialişti extrem de buni. Noi suntem deschişi la orice fel de propunere şi sugestie venite din partea colegilor noştri parlamentari din UDMR", a conchis Ludovic Orban.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, miercuri, că Uniunea nu refuză o moţiune de cenzură comună cu PNL, discuţiile cu liberalii fiind purtate, în special, de către grupul de la Camera Deputaţilor, condus de Marton Arpad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici