Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă

Purtătorul de cuvânt al PDL, Liviu Negoiţă, a anunţat, miercuri, că moţiunea de cenzură intitulată "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă la Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, şi cere demiterea Guvernului, pentru că încalcă în mod flagrant Constituţia.

47 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă

Moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă" a fost depusă

Negoiţă a arătat că moţiunea de cenzură intitulată "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă", iniţiată de PDL, susţine că "premierul Tăriceanu încearcă să învrăjbească cetăţenii împotriva profesorilor, spunând că mărirea salariilor acestei categorii a generat criza din România, în condiţiile în care niciun leu nu a fost încă plătit în plus la salariile celor din educaţie".

"Guvernul Tăriceanu trebuie demis, pentru că încalcă în mod flagrant regulile constituţionale", cere PDL-ul în moţiunea de cenzură, potrivit lui Liviu Negoiţă.

Purtătorul de cuvânt al PDL a mai menţionat că democrat-liberalii au primit semnături pentru depunerea acestei moţiuni, pe lângă parlamentarii proprii, de la PSD, PC, PRM, dar şi parlamentari independenţi şi de la minorităţi.

Moţiunea de cenzură susţine că "premierul Tăriceanu încearcă să învrăjbească cetăţenii împotriva profesorilor, spunând că mărirea salariilor acestora a generat criza din România, în condiţiile în care niciun leu nu a fost încă plătit în plus la salariile celor din educaţie".

Documentul arată că premierul Călin Popescu Tăriceanu ascunde faptul că fondurile alocate pe anul în curs sistemului de educaţie nu au fost "nici pe departe" cheltuite.

"Guvernul a făcut o practică din cheltuiala discreţionară a fondurilor publice trimise în buzunarele clientelei politice şi ale bugetarilor de lux din agenţiile guvernamentale", acuză PDL.

Democrat-liberalii arată că Guvernul Tăriceanu trebuie demis pentru că încalcă în mod flagrant regulile constituţionale, legea de majorare a salariilor profesorilor fiind votată în unanimitate de Parlamentul României, "unicul posesor de drept al suveranităţii naţionale".

"În încercarea de a se opune aplicării ei, Guvernul a trimis legea în faţa Curţii Constituţionale, care a găsit-o conformă cu Constituţia. Şi chiar după ce Preşedintele României a promulgat-o, primul-ministru Tăriceanu a hotărât să nu o pună în aplicare", mai susţine textul moţiunii.

Citeşte mai multe despre moţiunea de cenzură "Educaţia rămâne. Guvernul pleacă".

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici