Moţiunea de cenzură. Ludovic Orban, întâlnire cu liderii UDMR pentru a negocia susţinerea politică - surse

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit, marţi dimineaţă, cu liderii UDMR pentru a negocia susţinerea moţiunii de cenzură, care va fi votată miercuri, însă nu a primit un răspuns ferm, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

839 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură. Ludovic Orban, întâlnire cu liderii UDMR pentru a negocia susţinerea politică - surse

Moţiunea de cenzură. Ludovic Orban, întâlnire cu liderii UDMR pentru a negocia susţinerea politică - surse

”Întâlnirea de marţi dimineaţă nu a avut loc la Palatul Parlament. A rămas ca preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, să anunţe miercuri decizia cu privire la moţiunea de cenzură, dacă o vor susţine sau nu”, au precizat surse politice pentru MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat încă de luni că, după şedinţa comună a grupurilor reunite de miercuri, parlamentarii Uniunii vor lua o decizie în privinţa unei eventuale susţineri privind moţiunea de cenzură depusă de PNL, USR şi PMP.

"Miercuri dimineaţă la ora 9:00 vom avea şedinţa comună a grupurilor reunite, acolo vom lua o decizie formală legată de moţiunea de cenzură, până atunci vom discuta cu colegii noştri. Vom vedea ce se va întâmpla, dar decizia o vom lua miercuri dimineaţă”, a declarat preşedintele UDMR, Helemen Hunor.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, joi, ca prezentarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, depusă de PNL, să fie prezentată luni, de la ora 16:00, urmând ca dezbaterea şi votul să fie date miercuri, începând cu ora 14:00.

Liberalii au depus, miercuri, moţiunea de cenzură, intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", în timpul protestelor din Parlament. PNL critică Exectivul pentru rata record a inflaţiei, de 5.4%, creşterea ROBOR şi tentativă de subordonare politică a magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici