Moţiunea lui Blaga: Diversitatea de opinie, doar în partid. Deciziile trebuie respectate

Democrat-liberalul Vasile Blaga precizează în moţiunea "Pentru o societate dreaptă", cu care candidează pentru şefia PDL, că este necesară reorganizarea activităţii structurilor PDL, menţionând că "diversitatea de opinie este încurajată doar în interiorul partidului".

212 afișări
Imaginea articolului Moţiunea lui Blaga: Diversitatea de opinie, doar în partid. Deciziile trebuie respectate

Moţiunea lui Blaga: Diversitatea de opinie, doar în partid. Deciziile trebuie respectate (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax foto)

În ceea ce priveşte funcţionarea internă a partidului, este necesară o reorganizare a activităţii structurilor partidului în scopul creşterii forţei şi impactului electoral al acţiunilor politice, se precizează în moţiunea lui Vasile Blaga.

"Deciziile politice sau cele de poziţionare politică ale PDL se iau în urma dezbaterilor în forurile statutare – odată ce decizia a fost luată, toţi membrii partidului trebuie să o respecte, să o apere şi să o aplice; diversitatea de opinie politică este încurajată în interiorul partidului şi este descurajată în manifestările sale în afara partidului; dialogul politic şi cooperarea între generaţii sunt încurajate în cadrul partidului, înţelegând faptul că acestea reprezintă izvoare esenţiale de înnoire a partidului, pe de o parte, şi de transmitere a experienţei politice, pe de altă parte", se arată în moţiune.

În document se mai specifică faptul că PDL militează pentru înfăptuirea unei economii sociale de piaţă, având la bază teoria conform căreia, piaţa, prin însăşi natura ei, este socială, dat fiind faptul că este locul unde pot fi satisfăcute nevoile legitime ale cetăţenilor.

"PDL va acţiona pentru unificarea tuturor forţelor politice de dreapta şi centru-dreapta precum şi pentru dezvoltarea şi instituţionalizarea unui parteneriat cu acea parte a societăţii civile care împărtăşeşte valorile şi principiile de centru-dreapta", se menţionează în moţiunea lui Blaga.

Acţiunea politică a PDL va fi concentrată spre unificarea tuturor forţelor politice şi a organizaţiilor societăţii civile care împărtăşesc valorile şi principiile de dreapta şi centru-dreapta.

"PDL şi partenerii săi din societatea civilă sunt singura forţă care poate feri societatea românească de asaltul politic şi propagandistic al frontului socialist", se arată în moţiunea lui Vasile Blaga.

În moţiune se precizează şi faptul că obiectivele generale ale politicilor publice susţinute de PDL sunt "modernizarea statului şi asigurarea bunăstării cetăţenilor României".

Blaga vorbeşte în moţiunea sa şi despre faptul că este necesară "dinamizarea activităţii organizaţiilor interne ale partidului", adică a organizaţiilor de tineret, de femei, de pensionari, pentru românii din Diaspora şi ale oamenilor de afaceri, arătând că aceste organizaţii trebuie să fie "un vector pentru promovarea mesajelor şi a politicilor publice ale partidului în rândul grupurilor sociale pe care le reprezintă".

În moţiune se mai arată că PDL consideră că statul trebuie să acţioneze pentru protejarea persoanelor cu adevărat vulnerabile şi încurajarea persoanelor care sunt apte şi doresc să muncească.

"PDL militează pentru reducerea treptată a caracterului asistenţial al intervenţiilor de natură socială ale statului, acordarea nui rol mai important bisericilor şi organizaţiilor neguvernamentale în asistenţa socială precum şi itegrarea socială a persoanelor defavorizate", se mai arată în moţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici