Năstase: Băsescu m-a invitat să-mi spună că nu dă dispoziţii procurorilor, i-am zis că nu cred

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă, miercuri, într-o postare pe blogul personal, că a mers acasă la Traian Băsescu, care l-a invitat pentru a-i spune că nu dă dispoziţii procurorilor pentru a acţiona împotriva sa, în timp ce Năstase i-a transmis că nu îl crede.

12 afișări
Imaginea articolului Năstase: Băsescu m-a invitat să-mi spună că nu dă dispoziţii procurorilor, i-am zis că nu cred

Năstase: Băsescu m-a invitat să-mi spună că nu dă dispoziţii procurorilor, i-am zis că nu cred (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Năstase precizează că afirmaţiile făcute de Băsescu la Realitatea FM referitoare la întâlnirea dintre ei, desfăşurată acasă la şeful statului, sunt "mincinoase", el apreciind că acestea conturează "o nouă şmecherie a lui Băsescu".

"În timpul cunoscutei şedinţe a PSD de la Hotelul Confort, Traian Băsescu m-a sunat pe mobil să-mi spună că nu el este în spatele acţiunii împotriva mea. Eu îl acuzasem public că, prin intermediul lui Daniel Morar şi prin declaraţiile sale publice, a determinat măsurile de poliţie politică împotriva mea (autosesizarea DNA din 4 noiembrie 2005, etc)", scrie Năstase pe blogul personal.

El susţine că Băsescu l-a invitat la el acasă pentru a se justifica şi a-i transmite că nu dă dispoziţii procurorilor să acţioneze împotriva sa.

"M-a invitat la el acasă (aş fi putut să merg acolo fără să fi fost invitat de el?) pentru a se justifica şi pentru a-mi spune că el nu dă dispoziţii procurorilor. La rândul meu, i-am spus că nu-l cred şi ne-am despărţit, eu păstrându-mi şi acum părerea că instrucţiunile respective le-a transmis prin intermediari", adaugă Năstase.

Potrivit lui Năstase, caracterul lui Băsescu se vede, încă o dată, din faptul că minte în legatură cu acea întâlnire şi, de asemenea, că minte în legătură cu ea în acest moment, respectiv cu patru zile înainte de alegeri.

"Înteleg că, disperat fiind, Băsescu fuge de orice discuţie în legătură cu mandatul lui de preşedinte şi că încearcă să introducă tot felul de subiecte parazite. Eu nu voi cădea în capcana pe care vrea să o întindă", spune Năstase, care apreciază că "ieşirea din scenă" a "acestui fost preşedinte" este una "urâtă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici