Năstase: Băsescu reprezintă un virus al unei boli ascunse la care trebuie găsit un antidot

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, vineri, MEDIAFAX, că afirmaţiile făcute joi seară, la TVR, de preşedintele Traian Băsescu arată că acesta este "un virus" al une boli ascunse la care trebuie găsit un antidot.

5 afișări
Imaginea articolului Năstase: Băsescu reprezintă un virus al unei boli ascunse la care trebuie găsit un antidot

Năstase: Băsescu reprezintă un virus al unei boli ascunse la care trebuie găsit un antidot

Năstase a afirmat că interviul acordat de Băsescu televiziunii publice i-a creat un sentiment de mare dezamăgire şi tristeţe, apreciind drept descalificante afirmaţiile preşedintelui.

"Nu mi-am închipuit că un şef de stat va ajunge să vorbească în astfel de termeni despre clasa politică, despre oamenii politici. Este absolut incalificabil modul în care Traian Băsescu tratează oamenii politici, la grămadă. Nu poţi să spui despre clasa politică, din care până la urmă face şi el parte, să o compari cu zoaiele de pe un geam murdar. Mă gândesc că poate de mâine politicienii s-ar putea prezenta drept «Zoaie Blaga», «Zoaie Videanu», «Zoaie Tăriceanu» sau «Zoaie Udrea»", a spus deputatul PSD.

Năstase a declarat că un astfel de discurs este cu atât mai deranjant cu cât vine din partea unui om "care nu a demonstrat nimic nici ca primar, nici ca preşedinte, cu excepţia faptului că a adus în viaţa publică scandalul permanent şi haosul generalizat".

El a apreciat drept "intolerabile" coborârea limbajului politic la un astfel de nivel şi folosirea "cu voluptate" a cuvântului "cârdăşie".

"Acest interviu dovedeşte încă o dată falimentul modelului preşedintelui-jucător, al modelului unui preşedinte cu o personalitate incompetentă, mincinoasă şi extrem de necivilizată. Eu cred că România şi mai ales românii nu au nevoie de aşa ceva", a spus Năstase.

Referindu-se la "cârdăşia" invocată de Traian Băsescu, dintre Năstase şi Iliescu din timpul guvernării PSD, fostul premier a menţionat că în perioada respectivă s-au atins multe dintre obiectivele ratate de guvernarea CDR, din care a făcut parte şi Traian Băsescu, în calitate de ministru.

"Am reuşit intrarea în NATO, obiectiv pe care guvernarea CDR, din care Traian Băsescu a făcut parte ca ministru, l-a ratat. Am eliminat vizele, obiectiv pe care guvernarea din care a făcut parte şi Traian Băsescu, ca ministru, l-a ratat. Am finalizat negocierile cu Uniunea Europeană, am reparat daunele economice pe care guvernarea din care a făcut parte şi Traian Băsescu, ca ministru, le-a lăsat", a spus el.

Năstase a afirmat că termenii "descalificanţi" utilizaţi de Băsescu la adresa partidelor, a liderilor şi oamenilor politici justifică afirmaţiile sale la adresa preşedintelui.

"Traian Băsescu reprezintă un virus al unei boli ascunse, pentru care va trebui să găsim un remediu de vindecare, un antidot", a adăugat fostul premier.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR, că, în momentul de faţă, PSD influenţează major deciziile premierului Călin Popescu Tăriceanu, prin Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc - via Bogdan Olteanu şi prin Mircea Geoană şi că Tăriceanu va fi supus solicitărilor PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici