Năstase: Chiar dacă nu ne e simpatic Geoană, e bine să avem un om al nostru la Senat

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni seară, la Antena 3, că ar fi o greşeală politică schimbarea lui Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

30 afișări
Imaginea articolului Năstase: Chiar dacă nu ne e simpatic Geoană, e bine să avem un om al nostru la Senat

Năstase: Chiar dacă nu ne e simpatic Geoană, e bine să avem un om al nostru la Senat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă PSD îl va schimba pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, Năstase a spus că ar fi o greşeală "practică şi politică" nesusţinerea fostului lider PSD.

"Trebuie să înţelegem că este oricum mai bine să avem un om de-al nostru (la preşedinţia Senatului - n.r.), chiar dacă nu ne e simpatic Mircea Geoană,", a adăugat el. Solicitat să facă precizări privind această afirmaţie, Năstase a arătat că lui îi este "simpatic" Geoană şi că a vorbit în general. "Şi am spus, chiar dacă nu ne-ar fi simpatic Mircea Geoană, din punct de vedere parctic, din punct de vedere politic, ar fi o mare greşeală să nu-l susţinem", a adăugat el.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că în şedinţa BPN s-a luat decizia susţinerii, în continuare, a lui Mircea Geoană la preşedinţia Senatului.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că în cazul în care senatorii PSD vor dori să îl schimbe pe Mircea Geoană de la şefia Senatului, atunci democrat-liberalii vor desemna preşedintele acestei Camere.

Deputatul Sulfina Barbu susţine că dacă PSD vrea să arate că respectă votul românilor de la referendum trebuie să-l schimbe pe Mircea Geoană de la preşedinţia Senatului.

Potrivit Regulamentului Senatului, preşedintele acestei Camere poate fi schimbat numai la iniţiativa grupului parlamentar care l-a propus pentru funcţie. Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, la începutul legislaturii, fiecare grup parlamentar putând face o singură propunere de candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici