Năstase: Criza adevărată va începe în România de la 1 ianuarie 2010

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat, vineri, că "adevărata criză" va începe, în România, la 1 ianuarie 2010, până atunci autorităţile încercând "menţinerea unei situaţii cât de cât convenabile până la alegerile prezidenţiale".

21 afișări
Imaginea articolului Năstase: Criza adevărată va începe în România de la 1 ianuarie 2010

Adrian Năstase: Criza adevărată va începe în România de la 1 ianuarie 2010 (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"În fiecare zi se întâmplă lucruri grave în România şi lucrul acesta probabil că nu-l privim cu suficientă atenţie. Practic, în opinia mea, criza adevărată în România o să înceapă de la 1 ianuarie 2010. Deocamdată, se peticesc diverse lucruri, se încearcă menţinerea unei situaţii cât de cât convenabile până la alegerile prezidenţiale", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Adrian Năstase.

Liderul PSD a citat dintr-un raport al Băncii Mondiale, în care se arată că România este singura ţară din zece state examinate din UE care a adoptat o singură măsură anticriză din cele nouă necesare.

"Este evident că responsabilii pentru măsuri anticriză nu au fost preocupaţi de soluţii serioase, ci mai ales de chestiunile campaniei electorale", a menţionat Năstase.

Potrivit acestuia, o parte din vină îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu, care are "o problemă, şi-a căutat adversari, nu parteneri, nu e capabil să organizeze o echipă, nu înţelege coabitarea politică" şi ar trebui să achite "nota de plată".

"În permanenţă, Traian Băsescu şi-a căutat adversari, în loc să-şi caute parteneri. Cred că aici este, de fapt, defectul lui Traian Băsescu. El are o problemă pe care nu ştiu cine poate să o mai rezolve la vârsta asta, dar în mod categoric nu este capabil de a organiza o echipă, de a înţelege ce înseamnă coabitare politică. Nu e în stare să coabiteze cu Guvernul, cu partidele, cu membrii săi de partid, cu Parlamentul. Băsescu trebuie să plătească nota de plată", a spus Năstase.

Adrian Năstase se află, vineri, la Cluj-Napoca, pentru a se întâlni cu membri şi simpatizanţi ai partidului şi a lansa cartea "Interviuri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici