Năstase: Discuţia privind UDMR se află pe agenda întâlnirii PSD-PDL de vineri

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, vineri, că o decizie în ceea ce priveşte UDMR va fi luată în cadrul discuţiilor PSD-PDL de după-amiază, el arătând că, dacă s-ar ajunge la o soluţie care să nu respecte mandatul iniţial al CExN ar implica reconvocarea acestui for de decizie.

12 afișări
Imaginea articolului Năstase: Discuţia privind UDMR se află pe agenda întâlnirii PSD-PDL de vineri

Năstase: Discuţia privind UDMR se află pe agenda întâlnirii PSD-PDL de vineri (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă în cursul zilei de vineri se va lua o decizie în ceea ce priveşte UDMR, Năstase a precizat că discuţia despre acest subiect este unul dintre punctele pe agenda întâlnirii de după-amiază dintre PSD şi PDL.

"Problema nu se pune în termenii acţiunii echipei de negociere, ci prin mandatul care a fost primit din partea CExN. Un răspuns care nu ar merge pe acest element de mandat, în mod necesar ar necesita o reevaluare sau o revenire la CExN", a subliniat Năstase.

Surse din PSD au precizat, pentru MEDIAFAX, că discuţiile PSD-PDL de vineri-după-amiază ar trebui să tranşeze subiectul UDMR.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, după şedinţa Consiliului Consultativ al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale ale UDMR, că Uniunea va putea participa într-o coaliţie guvernamentală numai în calitate de partener egal şi dacă va avea "ponderea necesară în structurile guvernamentale".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la finalul negocierilor PSD-PDL pentru o formulă guvernamentală, că, dacă nu se va respecta condiţia PSD ca UDMR să nu fie la guvernare, atunci nu va mai fi nici guvern PSD-PDL.

Geoană a spus că dacă nu se respectă condiţia PSD, ca într-o eventuală formulă de guvernare PSD-PDL, să nu fie cooptată şi UDMR, atunci nu va fi nici guvern PSD-PDL.

Geoană a arătat că mandatul explicit primit de conducerea PSD din partea Comitetului Executiv Central a fost să negocieze o formulă de guvernare care să excludă UDMR şi că punctul de vedere al social-democraţilor este "extrem de clar" – o eventuală formulă de guvernare să se realizeze doar în jurul PSD şi PDL, fără UDMR.

Citeşte şi:

PDL şi PSD vor negocia împărţirea ministerelor sâmbătă - surse

Criterii pentru miniştrii PDL-PSD: Fără suspiciuni de corupţie şi să nu fie preşedinţi CJ sau primari

PSD şi PDL au mai multe variante de ministere şi titulari la negocieri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici