Năstase: În viitoarea Constituţie ar putea fi acordată mai multă importanţă instituţiei circului

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că instituţia circului ar trebui descentralizată, astfel încât să existe un circ în fiecare judeţ, el apreciind că în viitoarea Constituţie s-ar putea găsi o formulă care să acorde mai multă importanţă instituţiei circului.

24 afișări
Imaginea articolului Năstase: În viitoarea Constituţie ar putea fi acordată mai multă importanţă instituţiei circului

Năstase: În viitoarea Constituţie ar putea fi acordată mai multă importanţă instituţiei circului (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Sigur, putem să ne gândim la formule mai bune de organizare instituţională. De exemplu, eu aş considera că instituţia circului ar trebui să fie descentralizată, să existe câte un circ în fiecare judeţ, pentru că, în mod evident, circul a devenit o instituţie extrem de importantă în momentul de faţă în România şi, poate că, în sistemul instituţiilor statului, putem să găsim în viitoarea Constituţie o formulă care să acorde mai multă importanţă acestei instituţii care funcţionează doar în Bucureşti", a spus Năstase, referindu-se la revizuirea Constituţiei.

În opinia sa, lansarea discuţiei despre modificarea Constituţiei, în acest moment, are drept scop aruncarea unei perdele de fum.

"Aş vrea să întreb pe cei care ne urmăresc dacă chiar cred că modificarea Constituţiei acum reprezintă într-adevăr cea mai mare prioritate. Părerea mea este că lansarea acestei discuţii în acest moment are scopul de a arunca o perdea de fum", a spus Năstase.

El a arătat că România are o tradiţie parlamentară, lucrurile fiind destul de simple din acest punct de vedere.

"Sigur că Constituţia poate fi îmbunătăţită. Sigur că putem să discutăm despre un Parlament cu o Cameră sau două Camere sau trei Camere. Cred însă că lucrurile sunt destul de simple: există o anumită tradiţie a parlamentarismului în România, nu cred că trebuie să ne enervăm foarte tare în legătură cu acest subiect. Deci, ca să fiu foarte sincer, cred că trebuie să ne ocupăm de problemele economice, sociale, de şomaj, cred că acestea sunt prioritare", a adăugat Năstase.

El a arătat, pe de altă parte, că PSD va merge la consultările iniţiate de şeful statului pe tema modificării Constituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici