Năstase: Lista lui Ponta este foarte bună, mai bună decât s-au aşteptat foarte mulţi

Liderul PSD Adrian Năstase, fost premier, a declarat, miercuri, la instanţa supremă, că lista miniştrilor propuşi de Victor Ponta este "foarte bună" şi că se bucură că Florin Georgescu este în Cabinet, el afirmând că, prin prezenţa acestuia la Finanţe, "nu vor fi excese specifice anului electoral".

319 afișări
Imaginea articolului Năstase: Lista lui Ponta este foarte bună, mai bună decât s-au aşteptat foarte mulţi

Adrian Năstase (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Adrian Năstase s-a prezentat, miercuri, la instanţa supremă, unde se judecă recursul său în dosarul Trofeul calităţii.

Întrebat de presă care este opinia sa în legătură cu lista miniştrilor propuşi de premierul desemnat Victor Ponta, Adrian Năstase a declarat: "Lista este foarte bună. Este mai bună decât s-au aşteptat foarte mulţi. Mă bucur foarte mult că Florin Georgescu a acceptat să fie ministru de Finanţe. Eu cred că aici este vorba de o hotărâre extraordinară, ce adaugă la credibilitatea acestui guvern. În rest, sigur, ceilalţi colegi sunt, unii dintre ei cu mai multă experienţă, alţii cu mai puţină exprienţă. Va fi foarte important să lucreze împreună şi e corect, evident, că fiind vorba de o echipă de miniştri de la PSD, de la PNL, vor trebui să formeze o echipă sudată. Am însă convingerea că împreună cu Florin Georgescu la Finanţe nu vor fi excese specifice anului electoral".

Întrebat cum ar fi arătat guvernul Adrian Năstase, acesta a arătat că nu poate face o astfel de radiografie, precizând însă că în "guvernul actual" sunt persoane din echipa cu care a lucrat şi el în trecut.

"E greu de spus. Unii dintre cei din guvernul actual sunt în mod evident şi din echipa cu care am lucrat eu. Pe de altă parte, au trecut opt ani de atunci şi ce vreau să le spun celor din guvern este: «Iată, după patru ani la guvernare urmează opt ani în care trebuie să răspunzi şi să explici ce ai făcut la guvernare, şi de aceea sunt şi eu aici la acest recurs. Aşa că multă atenţie ce semnaţi şi multă atenţie la felul în care construiţi o justiţie independentă»", a mai spus Adrian Năstase.

El a arătat că are convingerea că miniştrii propuşi de Victor Ponta se vor descurca "foarte bine", pentru că sunt oameni care au înţeles, fie la Bucureşti, fie la Bruxelles, care sunt regulile unui guvern modern şi că trebuie să îmbine sprijinul pentru economie şi în acelaşi timp limitele de realizare a programelor sociale.

Întrebat cum comentează numirea lui Titus Corlăţean în funcţia de ministru al Justiţiei, Năstase a spus: "Vă amintesc că şi în 2004, în momentul în care a fost nevoie de o concentrare pe o chestiune cu componentă externă la justiţie, Cristi Diaconescu a fost mutat de la Externe la Justiţie. Acum, evident, una dintre problemele importante de la justiţie ţine nu atât de mult de aspectele interne, cât de relaţionarea cu cei de la Bruxelles, şi de aici nevoia de a-l desemna pe Titus Corlăţean. Aşa îmi explic".

Întrebat dacă se aştepta la un portofoliu în actualul guvern, Adrian Năstase a arătat că nu ar fi acceptat din principiu numirea în vreun post de ministru, dată fiind fosta sa calitate de premier al României.

"Nu, doar ştiţi foarte bine că de la început nu mi-aş fi dorit aşa ceva. Nu ar fi fost normal ca cineva care a fost prim-ministru să intre apoi într-o formulă de guvernare ca ministru. Nu înseamnă că nu voi încerca să ajut cât pot în domeniile pe care le cunosc mai bine, politică externă sau altele. Domeniul Externelor mă tentează totdeauna sub aspectul abordărilor sau stabilirii politicilor. ... Sunt sigur că voi avea o relaţie bună cu domnul profesor Marga", a spus fostul premier.

Întrebat cum comentează situaţiile lui Victor Alistar şi Mircea Diaconu, Năstase a făcut o scurtă radiografie a situaţiei celor doi, exprimându-şi convingerea că situaţia va fi remediată de prim-ministrul Victor Ponta până cel târziu la începutul săptămânii viitoare.

Judecătorii instanţei supreme au amânat, miercuri, pentru 10 mai judecarea recursului în dosarul Trofeul calităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici