Năstase: Mircea Geoană, cel mai potrivit candidat al PSD pentru prezidenţiale

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că Mircea Geoană ar fi cel mai potrivit candidat al partidului pentru alegerile prezidenţiale, apreciind că, dacă vrea să câştige, acesta trebuie să nu lase senzaţia că există vreun risc de "blat" cu Traian Băsescu.

21 afișări
Imaginea articolului Năstase: Mircea Geoană, cel mai potrivit candidat al PSD pentru prezidenţiale

Năstase: Mircea Geoană, cel mai potrivit candidat al PSD pentru prezidenţiale

"Eu am spus la un moment dat că aş vrea să candidez la alegerile prezidenţiale. Dar am spus, în acelaşi timp, că sunt rezervat şi că nu am niciun fel de intenţie să candidez în condiţiile în care PSD este la guvernare cu PDL. Ceea ce se întâmplă în această perioadă îmi arată foarte clar că, practic, o astfel de soluţie, pentru mine cel puţin, nu ar corespunde în niciun fel a ceea ce consider eu că ar trebui să fie un mesaj pentru o alternativă prezidenţială", a spus Năstase, arătând că nu doreşte să candideze în acest context.

El a adăugat că, în contextul actual, ţinând seama de cei interesaţi să candideze din partea PSD, i se pare că Mircea Geoană ar fi cel mai potrivit candidat.

Adrian Năstase a menţionat că Mircea Geoană este şi preşedinte de partid, ca şi alţi posibili candidaţi.

Întrebat dacă îl va sprijini fără rezerve pe Mircea Geoană într-o eventuală candidatură, Năstase a răspuns: "Da. Fără îndoială".

El a opinat că, dacă Mircea Geoană vrea să aibă şanse cu adevărat şi să câştige alegerile, va trebui să dea mesaje clare, neechivoce, să nu lase senzaţia că există nici cel mai mic risc de "blat" cu Traian Băsescu.

Năstase consideră că Geoană trebuie să intre în campanie. "Din acest moment, eu cred că Mircea Geoană trebuie să intre direct într-o campanie de tip prezidenţial, care să arate că este o alternativă posibilă, decentă, pentru ceea ce trebuie să fie preşedintele României", a menţionat el.

Întrebat dacă Mircea Geoană ar avea forţa să-l învingă în alegeri pe Traian Băsescu, Năstase a spus că liderul PSD va avea un sprijin "solid" din partea colegilor de partid. "Şi, sunt convins, şi din partea celor care, tot mai mulţi, văd că Traian Băsescu a reprezentat o paranteză de istorie pentru România şi a dus România într-o stare de piesă cu marionete în care toată lumea este nemulţumită", a adăugat el.

Adrian Năstase afirma, la începutul lunii martie, că este dispus să candideze la Preşedinţie dacă partidul îl va desemna şi că nu şi-ar da demisia din PSD pentru a candida din postura de independent la alegerile prezidenţiale din acest an. "Nu voi candida decât în măsura în care PSD mă va desemna pentru o astfel de candidatură", spunea preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, săptămâna trecută, că, în opinia sa, va exista al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, care se va disputa între un candidat al PDL şi unul al PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici