Năsui anunţă că face curăţenie la ministrul Economiei: am desfiinţat 40 de posturi cu salarii de mii de euro pe lună

Ministrul Economiei Claudiu Năsui anunţă desfiinţarea, în şedinţa de Guvern de marţi, a 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială.

916 afișări
Imaginea articolului Năsui anunţă că face curăţenie la ministrul Economiei: am desfiinţat 40 de posturi cu salarii de mii de euro pe lună

Năsui: am desfiinţat 40 de posturi din ministerul economiei cu salarii de mii de euro pe lună

„În teorie, funcţiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică ştim cu toţii ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Iniţial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri şi pensii speciale”, a scris ministrul pe Facebook.

Năsui spune că modul de promovare al turismului trebuie reformat. „Soluţia găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înfiinţarea organismelor de management al destinaţiilor, în care deciziile de promovare a turismului naţional pleacă de la factorii implicaţi real în această industrie: investitorii privaţi şi autorităţile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizaţii locale, la OMD-uri regionale şi apoi de unul naţional, care poate avea o strategie de promovare a ţării coerentă şi continuă independent de schimbările guvernamentale”, spune Năsui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici