Năsui: Statul are deja un asigurător. PSD şi PNL vor doar să creeze încă o companie de căpuşat

Deputatul USR Claudiu Năsui critică decizia Guvernului PSD-PNL ca statul să intre pe piaţa asigurărilor prin CEC: „Statul are deja un asigurător, se numeşte EximAsig şi aparţine EximBank, altă bancă de stat. Vor să mai facă încă o companie de căpuşat şi de angajat activul de partid”.

300 afișări
Imaginea articolului Năsui: Statul are deja un asigurător. PSD şi PNL vor doar să creeze încă o companie de căpuşat

„Statul înfiinţează încă o companie de stat pentru a emite RCA «ieftin». Va fi ieftin aşa cum a fost şi energia ieftină de la companiile de stat din energie. Atât de ieftin ne-au vândut-o încât au ajuns să fie cele mai profitabile companii din Europa de Sud-Est. De ce face statul român încă o companie de asigurare în condiţiile în care are deja una? Da, în caz că nu ştiaţi, statul are deja un asigurător, se numeşte EximAsig şi aparţine EximBank, altă bancă de stat. De ce nu o folosesc pe aceea? Răspunsul este evident. Ca să mai facă încă o companie de căpuşat şi de angajat activul de partid care abia aşteaptă locuri de muncă cu salarii mari la stat ca să nu facă nimic”, declară Claudiu Năsui.

Fostul ministru USR al Economiei apreciază că statul şi-a dovedit deja, în numeroase ocazii, incapacitatea de a gestiona mai bine decât privaţii anumite domenii .

„Nu de alta, dar toate schemele piramidale care au explodat în România pe piaţa RCA au făcut fix asta. Au dat RCA mai ieftin şi apoi n-au plătit daunele. La ei, e clar că acţionarii nu plătesc daunele. Dar, aici, cine este acţionarul? Statul. Deci, cine va plăti daunele în momentul în care asigurătorul de stat nu le mai face faţă pentru că a încasat un RCA prea mic? Tot contribuabilii. Prin bugetul de stat, alimentat din taxe şi impozite. Doar că nu o să mai vedem transparent în preţ cât costă RCA. Totul va fi mascat şi suportat de toţi. Aşa ajunge statul să subvenţioneze riscurile de pe piaţa RCA cu banii luaţi prin taxe şi impozite”, afirmă Claudiu Năsui.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, afirmă, vineri, că EximBank şi CEC Bank „au obligaţia” să intervină pe piaţa RCA, după decizia ASF privind compania Euroins.

Există un demers legat de CEC, prin intermediul căruia statul român să poată intra pe piaţa asigurărilor auto, spune şi purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nasui,
cec,
rca,
psd,
pnl

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici