Nichita despre retragerea lui Iliescu: Sper să rămână în echipa actuală

Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a afirmat, marţi, referitor la anunţul lui Ion Iliescu de a se retrage din toate funcţiile deţinute în partid, că "e un subiect ce trebuie discutat", însă speră ca preşedintele onorific al formaţiunii social-democrate să rămână în echipa actuală.

17 afișări
Imaginea articolului Nichita despre retragerea lui Iliescu: Sper să rămână în echipa actuală

Nichita despre retragerea lui Iliescu: Sper să rămână în echipa actuală (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Întrebat despre anunţul lui Ion Iliescu de a se retrage din toate funcţiile deţinute în partid, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a răspuns: "E un subiect ce trebuie discutat. Eu sper ca el să rămână în echipa actuală".

Referitor la candidatura lui Victor Ponta la şefia partidului, Gheorghe Nichita a declarat, într-o conferinţă de presă, că la congresul social-democraţilor de sâmbătă îl va susţine pe Mircea Geoană pentru postul de preşedinte al partidului, motivând că nu vrea experimente în PSD.

"Îl susţin pe Geoană. Nu vreau experimente în partid. S-au făcut destule în anii precedenţi. Adrian Năstase voia să vină la congres cu unii care nu-s membri. Lumea s-a strâns în jurul lui Geoană pentru că a ţinut unit partidul. Când au văzut sprijinul ieri (luni -n.r.) în Comitetul Executiv, unii au decis să se retragă din cursă", a afirmat Gheorghe Nichita.

Vicepreşedintele PSD a spus că a avut o discuţie cu Victor Ponta pentru ca acesta să vină în echipa lui Geoană.

"L-am invitat pe Ponta în echipa Geoană. I-am spus «mai ai timp de învăţat» şi că mai degrabă ar putea ocupa o funcţie executivă. Se vrea o echipă puternică. E loc şi pentru Năstase, Ponta sau Diaconescu în această echipă", a declarat Nichita.

Nichita a mai spus că, în ultimele zile, în PSD, semnalul de unitate a fost dat de jos în sus, de la organizaţii către centru.

"Vrem o echipă puternică în jurul lui Geoană. În plus funcţia de preşedinte al Senatului reprezintă ceva. Chiar am ajuns iraţionali?", a adăugat vicepreşedintele PSD.

Gheorghe Nichita, totodată lider al social-democraţilor ieşeni, a declarat că nu va impune celor 54 de delegaţi ai filialei Iaşi a PSD să-l voteze pe Mircea Geoană.

"Nu forţez pe nimeni. Fiecare votează cum crede", a spus Nichita.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, marţi, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici