Ion Iliescu: Mă retrag din toate funcţiile deţinute în PSD

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, marţi, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid". Ion Iliescu are o funcţie onorifică în partid, cea de preşedinte de onoare, dar, în această calitate, este invitat permanent în structurile de conducere ale PSD.

103 afișări
Imaginea articolului Ion Iliescu: Mă retrag din toate funcţiile deţinute în PSD

Ion Iliescu: Mă retrag din toate funcţiile deţinute în PSD (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a precizat că a decis ca, la vârsta de 80 de ani, să se retragă din funcţiile din partid.

Iliescu a precizat că este în dezacord cu decizia luată luni de Comitetul Executiv privind candidaturile în echipă la conducerea partidului. El a adăugat că i se pare "nocivă" această idee, pentru că în loc să fie selectaţi cei mai buni pentru funcţiile din partid "este luat la grămadă fiecare cu echipa lui".

El a precizat că a decis ca, la vârsta de 80 de ani, să se retragă din funcţiile din partid.

Iliescu: Este posibil să mă retrag chiar din Congres

Ion Iliescu a declarat, la Antena 3, că este posibil inclusiv să se retragă de la Congres pentru a nu fi parte la o serie de idei pe care le-a catalogat drept "nocive şi periculoase" pentru formaţiunea social-democrată.

"Este posibil să mă retrag chiar din Congres ca să nu fiu parte la astfel de idei", a spus Iliescu.

Fosţul şef al statului a explicat că, în opinia sa, ideea unor candidaturi în echipe în cadrul PSD este "nocivă şi periculoasă" pentru unitatea partidului.

Ion Iliescu este fondatorul partidului. El a fost şef al statului din 1990 până în 1996, când a pierdut alegerile prezidenţiale, însă a fost ales senator pe listele PDSR de la acea vreme. Îndeplineşte pentru următorii 4 ani funcţia de preşedinte al partidului, pe care o părăseşte în urma realegerii, la finalul anului 2000, în funcţia de şef al statului.

Deşi înainte cu câteva luni de expirarea ultimului mandat de şef al statului este invitat de social-democraţi ca, la finalul acestuia, să revină în fruntea partidului, la Congresul din primăvara lui 2005 pierde competiţia internă din PSD (fostul PDSR) în faţa lui Mircea Geoană. Este însă senator PSD şi lider al grupului parlamentar al partidului de la Senat.

În 10 decembrie 2006, Ion Iliescu a fost ales, la Congresul extraordinar al partidului, în funcţia de preşedinte de onoare, delegaţii votând în unanimitate pentru desemnarea sa în această funcţie. Alegerea lui Iliescu a avut loc la sfârşitul discursului său, la propunerea lui Mircea Geoană.

La alegerile parlamentare din 2008, Ion Iliescu nu a mai candidat pentru un nou mandat în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici