Nicolae Ciucă: Exprim profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI

„În calitate de prim-ministru şi cetăţean român doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI”, spune premierul Nicolae Ciucă.

554 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: Exprim profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI

Nicolae Ciucă: Exprim profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI

„În calitate de prim-ministru şi cetăţean român doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire faţă de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen. Vreau să adresez mulţumiri partenerilor noştri din statele membre, Comsia Europeană, Parlamentul European, dar şi agenţiile eutropene care ne-au susţinut vocal, pe baze corecte, demonstrate prin argumente, fapte şi cifre solide şi care au insistat să găsim împtreună soluţii. Toate statele europene au fost de acord să deschidă românilor porţile spaţiului Schengen”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că toate statele au fost de acord cu aderarea României la spaţiul Schengen, ”cu o singură şi nejustificată excepţie - Austria”.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţase Preşedinţia cehă a instituţiei, precizând că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici