Nicolae Ciucă: primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului. În următorii ani, România va mai exploata rezervele de gaze din altă zonă a Mării Negre, dar şi din judeţul Buzău, a precizat prim-ministrul.

1336 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului

Nicolae Ciucă: primele livrări de gaze din Marea Neagră vor fi la jumătatea anului

Declaraţiile au apărut vineri, în timpul vizitei pe care premierul a făcut-o pe şantierul podului peste Dunăre de la Brăila.

Nicolae Ciucă a vorbit despre semnarea în cadrul coaliţiei de guvernare a legii offshore care va debloca investiţiile în activitatea de exploatare a gazelor din Marea Neagră şi din judeţul Buzău.

„Începând din acest an vom avea pentru prima dată compania Black Sea Oil Gas livrând, gaze cred că nu mai târziu de jumătatea anului... aproximativ un miliard de metri cubi pe an. Exploatarea în perimetrul Neptun Deep va începe cel mai târziu la finalul anului 2026, începutul anului 2027. În onshore, la mare adâncime, la Caragele în judeţul Buzău exploatarea va începe la începutul anului 2024”, a explicat premierul Ciucă.

Noile surse de gaze vor asigura independenţa faţă de resursele Rusiei, vor duce la dezvoltarea altor ramuri ale economiei şi vor determina o scădere a preţurilor pentru serviciile furnizate populaţiei, a precizat Nicolae Ciucă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici