Nicolae Timofti l-a decorat pe Klaus Iohannis cu Ordinul Republicii

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a decorat miercuri pe preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Republicii "în semn de profundă gratitudine" pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova.

746 afișări
Imaginea articolului Nicolae Timofti l-a decorat pe Klaus Iohannis cu Ordinul Republicii

Nicolae Timofti l-a decorat pe Klaus Iohannis cu Ordinul Republicii

"Distincţia i-a fost oferită domnului Iohannis în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre România şi Republica Moldova şi pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova", se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei moldovene.

La ultima întrevedere dintre cei doi înalţi demnitari, care a avut loc anul trecut, în iulie, la Suceava, şeful statului român, Klaus Iohannis, declara că România este "marea şansă" a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi va continua să sprijine aspiraţiile europene ale acestui stat.

Iohannis a atras însă atenţia că Republica Moldova trebuie să facă eforturi susţinute privind procesul de reformare a statului, mai ales în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi combaterea corupţiei.

Întâlnirea dintre cei doi a fost urmată de o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui moldovean, din partea Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici