Nicolicea: Băsescu să determine PD să susţină proiectul PSD la votul uninominal

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu în care îi precizează că, de fapt, PD s-a opus proiectului PSD privind votul uninominal şi îi cere să-i determine pe democraţi să susţină acest proiect.

1 afișare

"Proiectul PSD privind votul uninominal, scrutin majoritar uninominal cu două tururi, folosit în România la alegerea primarilor şi a preşedintelui României, proiect agreat şi de dumneavoastră, a fost respins de către Comisia pentru Cod electoral cu voturile reprezentanţilor PD, conduşi de către vicepreşedintele Comisiei, traseist politic notoriu, trecut prin trei partide (PUNR, PSD, PD), deputatul Valentin Iliescu", precizează Nicolicea în scrisoare.

El arată că, prin respingerea acestui proiect de vot uninominal, datorită poziţiei adoptate de către membrii PD, votul uninominal adevărat nu mai poate fi aprobat în Comisie şi că în loc de acesta reprezentanţii PD susţin un model mixt – care nu se poate numi vot uninominal - variantă aplicată în 1990 în Bulgaria şi la care bulgarii au renunţat - ce conţine o Listă naţională.

Potrivit lui Nicolicea, această Listă naţională nu este votată deloc de către electorat şi poate ascunde, aşa cum bine a definit preşedintele Traian Băsescu, "hahalerele din toate partidele".

Eugen Nicolicea îi solicită şefului statului să se folosească de influenţa sa pentru a determina PD să nu se mai manifeste împotriva votului uninominal şi să respecte voinţa poporului, care în proporţie de 66% doreşte acest vot uninominal şi nu sisteme "bulgăreşti", care ascund în spate liste de "hahalere" pe care nu le votează nimeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici