Nominalizarea Noricăi Nicolai, comentată de politicieni

Reprezentanţii partidelor politice au comentat, luni, decizia Partidului Naţional Liberal de a o nominaliza pe Norica Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

1 afișare
Imaginea articolului Nominalizarea Noricăi Nicolai, comentată de politicieni

Nominalizarea Noricăi Nicolai, comentată de politicieni

Vicepreşedintele executiv al PRM Lucian Bolcaş a declarat, într-o conferinţă de presă, că îi doreşte mult succes Noricăi Nicolai şi că o asigură de sprijin pentru acţiunile bune care trebuie continuate sau începute în acest domeniu. "Pe doamna Norica Nicolai o cunosc în calitate de colegă în Parlament. Nu sunt cel chemat să-i apreciez activitatea dar, personal, o consider un parlamentar activ şi competent, un bun coleg. E adevărat, calitatea de ministru, mai ales în domeniul Justiţiei, presupune şi alte atribute decât cele care fundamentează o activitate parlamentară. Urmează ca dânsa să le dovedească pe parcursul activităţii sale", a declarat Bolcaş.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că senatorul Norica Nicolai va avea o sarcină extrem de ingrată şi de dificilă în această funcţie, în condiţiile unui an 2008 care va fi electoral şi care va ascute lupta dintre cele două palate. Geoană a spus că Norica Nicolai îşi asumă "o imensă răspundere" în acest moment, acceptând preluarea portofoliului Justiţiei, în condiţiile în care sistemul judiciar se confruntă cu o "imensă criză de credibilitate şi de respectabilitate" atât pe plan intern, cât şi internaţional. El a apreciat că Nicolai are, ca ministru al Justiţiei, "o sarcină extrem de ingrată şi de dificilă", în condiţiile în care "lupta dintre cele două palate este de o ferocitate nemaiîntâlnită".

Prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, a declarat, luni, că, în ipoteza în care Norica Nicolai va ajunge ministru al Justiţiei, are rugămintea ca ea să nu preia exemplul lui Tudor Chiuariu, luptând împotriva DNA, în loc să lupte contra corupţiei.

BPC al PNL a aprobat, în şedinţa de luni, cu 28 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă", propunerea premierului Călin Popescu Tăriceanu ca vicepreşedintele Norica Nicolai să fie desemnată pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici