Norvegia expulzează 15 diplomaţi ruşi, acuzându-i că sunt ofiţeri de informaţii

Ministerul de Externe al Norvegiei a anunţat că a decis expulzarea a 15 oficiali ai ambasadei Rusiei la Oslo, susţinând că aceştia erau ofiţeri de informaţii care acţionau sub acoperirea unor funcţii diplomatice.

265 afișări
Imaginea articolului Norvegia expulzează 15 diplomaţi ruşi, acuzându-i că sunt ofiţeri de informaţii

Sursa foto: Twitter

Decizia guvernului este un răspuns la schimbarea situaţiei de securitate din Europa, care a dus la o ameninţare crescută a serviciilor de informaţii din partea Rusiei, a spus ministerul.

Ofiţerii în cauză "trebuie să părăsească Norvegia în scurt timp", a adăugat sursa citată, conform The Guardian.

Ministrul norvegian de externe, Anniken Huitfeldt, a afirmat într-o declaraţie: „Este un pas important în contracararea şi reducerea nivelului de activitate a serviciilor de informaţii ruseşti în Norvegia şi, astfel, în protejarea intereselor noastre naţionale”.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va răspunde expulzării de către Norvegia a celor 15 diplomaţi ai săi, potrivit presei de stat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici